Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

165 sudionika na proljetnom ciklusu Filmske naSTAVe

U ostatku tjedna očekuju nas uzbudljivi filmski naslovi, nova pitanja, nove spoznaje i novi gosti iznenađenja

Objavljeno 12.04.2023
Dorotea Hajduković

Već desetu godinu zaredom učenički je proljetni odmor u znaku Filmske naSTAVe. Pred nama je tjedan ispunjen filmskim analizama i iznenađenjima ispred kinoplatna! Više od stotinu sudionika odlučilo je praznike provesti u kinu analizirajući filmove uz mentorstvo naših voditelja Ane Đordić, Jelene Modrić, Margarete Đordić, Uroša Živanovića, Ine Bijelić i Sonje Tarokić.

U utorak je, u 10 sati ujutro, Kino Tuškanac otvorilo svoja vrata za više od 160 sudionika proljetnog ciklusa Filmske naSTAVe. Nakon uspješnog zimskog programa, posljednji nastavni ciklus u desetoj godini programa odvija se isključivo uživo, a pohađaju ga učenici srednjih škola, studenti i nastavnici.

U ostatku tjedna očekuju nas uzbudljivi filmski naslovi, nova pitanja, nove spoznaje i novi gosti iznenađenja. I ovaj će put polaznici imati priliku sudjelovati u raspravi s renomiranim hrvatskim filmašima netom nakon kinoprojekcija. Filmski je kurikulum pomno sastavljen i u ovom ciklusu, a obuhvaća lepezu filmskih naslova bez žanrovskih i rodovskih barijera s naglaskom na različite kinematografije, estetike i stilske epohe. Jedan je od najvažnijih faktora pri sastavljanju plana projekcija upravo relevantnost filmova za poticanje razvoja kritičkog mišljenja mlade kinopublike.

Uz već dobro poznat format programa, sastavljen od filmskih analiza i interpretacija, zasnovanih na metodici filmske edukacije, Hrvatski filmski savez pobrinuo se i za program namijenjen osnovnoškolcima.

Nakon radionice animacije na zimskom ciklusu, proljetni je ciklus proširen radioničkim programom koji tematizira dokumentarni film.

Tagovi: filmska nastava, Hrvatska zajednica tehničke kulture, HZTK, Kino Tuškanac, radionice,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE