Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada proljeće

17. SALORI Sajam lova, ribolova i turizma i 24. MOTOMOBIL Sajam automobila i prateće industrije [PROGRAM]

Na sajmu vas očekuje predstavljanje brojnih lovačkih i ribolovnih saveza i društava, bogata ponuda opreme za lov i ribolov, gastronomska ponuda...

Objavljeno 20.04.2022
Marko Babić

Osječki sajam d.o.o. organizator je iznimno zanimljive i sadržajno bogate sajamske priredbe s temom lova, ribolova i turizma – 17. SALORI.

Tradicionalno, svake godine u travnju, od 22. do 24. travnja 2022., sajamski prostor Pampas, u Osijeku, mjesto je okupljanja i susreta županijskih lovačkih  saveza, županijskih športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova, turističkih zajednica županija, gradova i općina i streljačkih društava.

Svečano otvaranje sajma na rasporedu je u petak, 22. travnja, s početkom u 11,00 sati na otvorenom prostoru sajma (Šandora Petefija 204/a, Osijek).

Radno vrijeme sajma bit će svakim danom od 10:00 do 19:00 sati.

24. MOTOMOBIL – Sajam automobila i prateće industrije

U istom terminu organiziramo i 24. MOTOMOBIL – sajam automobila i prateće industrije. Sajam automobila je značajna sajamska priredba koja posjetiteljima pruža mogućnost izravnog susreta na jednom mjestu, s brojnim automobilima, motorima, skuterima, kao i ukupnom ponudom i novitetima prateće industrije. Otvoreni izložbeni prostor i dio zatvorenog prostora, mjesto je izložbe i predstavljanja naših regionalnih auto kuća, sudionika 24. MOTOMOBILA. 24. sajamska priredba MOTOMOBIL predstavlja prvorazredni događaj za brojne zaljubljenike u automobile, motore i sve ostalo što prati revijalna događanja, zanimljive prezentacije i premijere novih vozila te unosi dašak luksuza i ekstravagancije.

17. SALORI – Sajam lova, ribolova i turizma

Sajam lova, ribolova i turizma održava se na prostoru koji se svojom sadržajnom strukturom i mogućnostima pokazao izvrsnim za održavanje ovakve manifestacije. Na sajmu u Osijeku, na izložbenom prostoru sajamskog prostora Pampas izlaže preko 100 izlagača (iz zemlje i inozemstva – Slovačka, Slovenija, Mađarska, Srbija) s temom lova, ribolova i turizma.

Sajamska priredba je prigoda da osim prodaje opreme za lov i ribolov, prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanja djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatsko-športskih ribolovnih saveza, uz nezaobilaznu turističku ponudu, posjetitelji kušaju najbolje „fiš paprikaše“, čobance i kotlovinu tradicionalno pripremljenih kod najboljih majstora pripreme hrane u prirodi uz vina kontinentalnog porijekla, autohtone proizvode našeg podneblja, ali i prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti.

Državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša

U organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, održat će se državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Za one koji to žele, znaju i vole, streljačka mjesta će biti prilika lovcima i strijelcima da  isprobaju svoje streljačke sposobnosti u praktičnom streljaštvu. Kad se tome pridoda i manifestacija natjecanja u lovu ribe udicom na plovak,  sajamska priredba SALORI svrstava se u red sadržajem najboljih sajamskih priredbi ove vrste u zemlji.

Ističemo da u poslovima organizacije sajma lova, ribolova i turizma, Osječki sajam ima značajnu podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza i HŠRS Osječko-baranjske županije. Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etno sadržaja, odvija se u suradnji s TZ Grada Osijeka.

Sajamska priredba održava se pod pokroviteljstvima  Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a odvija se na 2000m² zatvorenog i 3000m² otvorenog izložbenog prostora.

Dvije sajamske priredbe, izvrsno se nadopunjuju, te sadržajno i programski predstavljaju zaokruženu cjelinu – tako da je 17. SALORI i 24. MOTOMOBIL – sajam druženja i zabave, gastronomije te harmonije s prirodom.

Ukupan sadržaj i sve navedene aktivnosti, neupitno svjedoče o značaju, potrebi i opravdanosti njegovanja i razvijanja tradicije ove sajamske priredbe kao najuspješnije priredbe ove vrste u zemlji. Ova priredba pokazuje da se povezivanjem, zajedništvom i suradnjom može uspjeti.

PROGRAM

22.04.2022. / petak /

 • 09,30 sati: SJEDNICA ORGANIZACIJSKOG ODBORA 68. SVJETSKOG PRVENSTVA ZA NACIJE U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK
  – Sajamski prostor Pampas – dvorana za sastanke
 • 11,00 sati: Svečano otvorenje 17. Sajma lova, ribolova i turizma SALORI 2022. i 24. Sajma automobila i prateće industrije MOTOMOBIL 2022.
  – Sajamski prostor Pampas – Otvoreni prostor
 • 13,00 sati: SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA HRVATSKOG LOVAČKOG  SAVEZA
  – Sajamski prostor Pampas – dvorana za sastanke
 • 16,00 sati: ZAVRŠNA OCJENA TROFEJA DIVLJAČI U LOVNOJ 2021/2022. GODINI ZA ZAJEDNIČKA LOVIŠTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
  – Dodjela medalja
  – Sajamski prostor Pampas – Paviljon 1 – štand Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije

23.04.2022. /subota/

 • 09,00 sati: REVIJALNO KUHANJE ČOBANCA
  – Sudjeluju: Lovačka društva s područja OBŽ i lovačka društva s područja susjednih Lovačkih saveza
  – Sajamski prostor Pampas – otvoreni prostor

24.04.2022. / nedjelja /

 • 08,00 sati: ” Lov ribe udicom na plovak ” pojedinačno za sve kategorije
  – Organizator: Hrvatski športsko ribolovni savez uz suorganizaciju ŠRS Osječko-baranjske županije
  – Prostor – Stara Drava, Bilje
 • 09,00 sati: 7. Državno prvenstvo HŠRS u kuhanju fiš paprikaša – ”Fiš majstor’‘ – natjecatelji – članovi Županijskih saveza
  – Organizator: Hrvatski športsko ribolovni savez uz suorganizaciju ŠRS Osječko-baranjske županije
  – Sajamski prostor Pampas – otvoreni prostor
 • 12,00 sati: Dodjela nagrada u kuhanju fiš paprikaša – ”Fiš majstor”
  – Organizator: Hrvatski športsko ribolovni savez uz suorganizaciju ŠRS Osječko-baranjske županije
  – Sajamski prostor Pampas – otvoreni prostor

Od ostalih zanimljivosti izdvajamo i izložbeni postav Lovačkog muzeja HLS-a (diorama), šator sa stalnom ponudom jela i pića i turističku ponudu.

Tagovi: lov i ribolov, Osijek, pampas, sajam lova i ribolova, Salori,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE