Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

994.241,00 eura potpore za 20 hrvatskih organizacija iz programa Kreativna Europa

Financiranje kroz Poziv za projekte suradnje 2020 ostvarili su i Turistička zajednica grada Varaždina, Crveni nosovi, klaunovi doktori

Objavljeno 07.06.2020
Ivona Amidžić

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) Europske komisije objavila je kako je 20 hrvatskih organizacija iz programa Kreativna Europa – potprogram Kultura ostvarilo potporu od 994.241,00 eura.

Iz Ministarstva kulture priopćili su da je EACEA objavila rezultate poziva za Potporu za europske projekte suradnje 2020 – EACEA/32/2019 koji je bio raspisan u dvije natječajne kategorije, s rokom za predaju projektnih prijedloga do 27. studenog 2019.

Natječajne kategorije su bile: COOP1 – manji projekti suradnje sa sufinanciranjem do 60 posto ukupnoga proračuna uz maksimalni iznos potpore od 200.000 eura i COOP2 – veći projekt suradnje sa sufinanciranjem do 50 posto ukupnog proračuna i s maksimalnim iznosom potpore od dva milijuna eura.

U kategoriji manjih projekata pristiglo je 314 prijava, od čega je za financiranje odobreno 93 projekata u iznosu od 17.359.091 eura, a u kategoriji većih projekata suradnje zaprimljene su 69 prijave i sufinanciranjem je u konačnici poduprto 20 projekata u iznosu od 29.768.803 eura.

Na pozivu je sudjelovalo 2008 kulturnih organizacija i institucija iz Europe.

Dionici kulturnih i kreativnih industrija u Hrvatskoj ostvarili su potporu za sudjelovanje u 13 manjih projekata suradnje, od čega u jednom kao vodeći partner te za sudjelovanje u pet većih projekata suradnje, stoji u priopćenju.

Financiranje kroz Poziv za projekte suradnje 2020 ostvarili su: Turistička zajednica grada Varaždina, Crveni nosovi, klaunovi doktori; Vibro limes d.o.o., „Europavox“; Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku, Akademija za umjetnost i kulturu Osijek; Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb; Siva zona, prostor suvremene i medijske umjetnosti; POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade; Radio Teatar Bajsić i prijatelji; Spotlight, obrt za savjetovanje i ostale usluge; Udruga za kulturu i sport Pozitivna sila; Zagrebačko kazalište mladih/Zagrebački plesni centar; Culture Hub Croatia, platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu; Domino, „Island Connect“; Ured za fotografiju; Institut za povijest umjetnosti; Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci; Kutak Knjiga; Udruga “Kazalište, audiovizualne umjetnosti i kultura gluhih” DLAN i Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: eacea, ek, eu, financije, kultura, potpore, projekti,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE