Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Dvanaest mladih kuhara nastavljaju svoj put u natjecanju METRO Junior Top Chef

U prvom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef stručni žiri odabrao je dvanaest mladih kuhara koji će nastaviti svoj put u natjecanju čiji je cilj osnažiti kuharsku profesiju u hrvatskoj te mladim talentima dati priliku da razvijaju svoju karijeru

Objavljeno 14.03.2025
Dorotea Hajduković

Natjecatelji su ujedno i učenici Regionalnih centara za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu: Srednje škole Zabok, Turističko-ugostiteljske škole Split, Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Ugostiteljske škole Opatija, Turističke i ugostiteljske škola Dubrovnik te Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

METRO Hrvatska ostaje predan podršci razvoju ugostiteljstva, a projekt METRO Junior Top Chef nastavlja igrati ključnu ulogu u osnaživanju mladih kuharskih talenata. Dugogodišnja suradnja s restoranima i hotelima omogućila nam je uvid u važnost ulaganja u buduće generacije kuhara, a ovim natjecanjem pružamo im priliku za učenje, usavršavanje i povezivanje s vrhunskim profesionalcima. Ponosni smo što i ove godine možemo biti dio njihove kulinarske priče i potaknuti izvrsnost u hrvatskoj gastronomiji”, izjavio je Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.

Svaki Regionalni centar imao je priliku nominirati po pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja, što je rezultiralo s 30 mladih natjecatelja koji su pokazali svoja znanja i kreativnost u prvom krugu natjecanja održanom u Zagrebu i Splitu. Prvi krug obuhvaćao je pripremu jela s jednom od dvije zadane namirnice – piletinom ili ribom – koje su kandidati dobili nasumičnim odabirom. U prvom dijelu zadatka morali su očistiti ribu i/ili razrezati pile, a nakon što je žiri ocijenio da su zadatak uspješno izvršili, mogli su nastaviti s pripremom jela, koja su se ocjenjivala prema okusu, kreativnosti i tehničkoj izvedbi.

Ovogodišnji stručni žiri čine Vehid Šaldić, chef i vlasnik restorana Il Mondo, Floriana Ružić, chefica restorana San Rocco Heritage Hotela kao predstavnica udruge JRE Hrvatska, Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Ivan Vrbanec, chef i Teddea Senjanović iz Dobre hrane. U Splitu je predstavnik udruge JRE Hrvatska bio Vjeko Bašić, vlasnik i chef restorana Boba. Žiri je na temelju ocjene okusa, kreativnosti i tehničke izvedbe odabrao 12 natjecatelja koji će pristupiti drugom krugu natjecanja, koji će se održati u travnju.

Prošle je godinu pobjedu u METRO Junior Chefu odnijela  Anđela Kurilj iz Splita čime je zaslužila dvotjednu edukaciju u istanbulskom centru Gastronometro kod poznatog chefa Maksimiliana J.W. Thomaea. Filip Viljevac iz Osijeka, drugoplasirani natjecatelj, stažirao je u restoranu španjolskog chefa Alejandra Serrana, najmlađeg dobitnika Michelinove zvjezdice, dok je Ivano Grgić iz Opatije, kao trećeplasirani, imao priliku učiti u restoranu Dubravkin put kod chefa Tibora Valinčića.

Tagovi: kuhari, metro, METRO Junior Top Chef, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE