Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Afganistanski predsjednik potvrdio da je ubijen vođa pakistanskih talibana

Američka vojska je potvrdila u petak da je napad u Afganistanu bio usmjeren na pakistanskog talibanskog šefa

Objavljeno 16.06.2018
Alan Srčnik

Afganistanski predsjednik Ašraf Gani potvrdio je u petak da je vođa pakistanskih talibana Mula Fazlulah ubijen u srijedu u američkom napadu.

“Razgovarao sam s pakistanskim premijerom Nasirom ul Mulkom i zapovjednikom glavnog stožera generalom Kamarom Džavedom Badžvom, i potvrdio sam im smrt Mule Fazlulaha”, objavio je Gani na Twitteru.

Američka vojska je potvrdila u petak da je napad u Afganistanu bio usmjeren na pakistanskog talibanskog šefa, ali nije potvrdila je li on ubijen u toj operaciji.

“Napad je bio usmjeren na Fazlulaha, ali još nismo spremni reći jesmo li ga pogodili”, rekao je ranije jedan američki vojni dužnosnik.

Američka vojska je objavila da je 13. lipnja izvela zračni napad u pokrajini Kunar, blizu granice između Afganistana i Pakistana, na visokog dužnosnika jedne terorističke organizacije, ne preciziravši kojeg niti je li ubijen.

Vjeruje se da je Fazlulah, visoki zapovjednik pakistanskog talibanskog pokreta, naredio 2012. ubojstvo Malale Yousafzai, koja je postala simbolom prava djevojčica na obrazovanje. Malala je dobitnica Nobelove nagrade za mir.

(Hina)

Tagovi: afganistan, pakistan, taliban,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE