Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Aleksandra Kolarić predala kandidaturu za predsjednicu zagrebačkog SDP-a

"Pred članovima je vrlo jednostavan izbor - ili nastavak ili promjene", izjavila je Kolarić

Objavljeno 21.05.2018
Alan Srčnik

ZAGREB, 18. svibnja 2018. (Hina) – Aleksandra Kolarić predala je u petak navečer kandidaturu za predsjednicu zagrebačke Gradske organizacije SDP-a, izjavivši da su predstojeći izbori presudni za zagrebački SDP i pozvala sve članove da izađu na izbore kako novoga predsjednika ili predsjednicu zagrebačkog SDP-a ne bi “izabrali šalabahteri”.

U pratnji Aleksandre Kolarić prilikom predaje kandidature u SDP-ovu Gradsku izbornu komisiju (GIK) bili su i kandidati s njezine izborne liste za članice i članove Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a, te njezini podupiratelji.

“Pred članovima je vrlo jednostavan izbor – ili će izabrati nastavak dosadašnje neuspješne politike ili će izabrati promjene – novi SDP, novi, jaki, snažan SDP”, izjavila je Kolarić.

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkoga SDP-a rekla je da će, nakon ovih izbora, raditi da SDP bude sa stavom – “čvrstim, jasnim, decidiranim stavom uvijek i svugdje”.

Na novinarske upite o izbornom programu, tj. konkretnim točkama i prijedlozima iz toga programa, Kolarić je rekla da će “sljedeće nedjelje predstaviti program detaljno razrađen u suradnji sa članovima za svako područje grada Zagreba i za stranku”.

SDP-ova Gradska izborna komisija održala je 11. svibnja prvu sjednicu na kojoj je donijela potrebne odluke vezane uz proces kandidiranja u Gradskoj organizaciji SDP-a Zagreb. Tako će GIK u roku od tri dana od isteka roka za kandidiranje, dakle najkasnije do ponedjeljka, 21. svibnja u 23,59 sati objaviti pravovaljane kandidature za pojedina tijela stranačke Gradske organizacije na internetskoj stranici www.sdp.hr i www.zagreb.sdp.hr.

Izbori za predsjednika, potpredsjednike, članove predsjedništva i članove zagrebačkog gradskog odbora SDP-a održat će se u nedjelju, 10. lipnja 2018. Ako predsjednik Gradske organizacije ne bude izabran u prvome krugu, drugi krug glasovanja održat će se u nedjelju, 17. lipnja.

(Hina)

Tagovi: kolarić, sdp, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE