Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Ana Đerek dobila posebnu nagradu za zvijezdu EP-a

Hrvatske seniorke šeste u Europi

Objavljeno 20.12.2020
Darija Kovačić

Završeno je ekipno finale 33. Europskog prvenstva u ženskoj sportskoj gimnastici u Mersinu. Hrvatska je završila kao 6. reprezentacija Europe, a Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač skupile su ukupno 136,762 boda.

Prvakinje Staroga kontinenta su Ukrajinke (154,663), srebrna je Rumunjska (154,496), a brončana Mađarska (151,597).

Na kraju finala došlo je i sjajno priznanje. Ana Đerek primila je posebnu nagradu Europske gimnastičke federacije – SmartScoring Shooting star nagradu.

Nagradu za najelegantniju gimnastičku zvijezdu ovog prvenstva, nagradu koju je u muškoj konkurenciji prošloga tjedna primila turska zvijezda Ibrahim Colak.

Ovo je nagrada koju je Europska federacija u suradnji sa svojim partnerom SmartScoringom počela dodjeljivati 2018. godine, njome se “želi u središte pažnje staviti gimnastičarka i gimnastičar s iznimnom pričom, netko tko je nadahnuće za buduću generaciju gimnastičara, ali i širu javnost”.

Dvostruka olimpijka iz Splita, iz Gimnastičkog kluba Marjan, iz male Hrvatske, svakako je netko tko djevojčicama koje sanjaju biti vrhunske gimnastičarke može biti primjer i dokaz da je u sportu sve moguće. Ako si uporan, ako radiš, ako vjeruješ, ako sanjaš…

Danas će u Mersinu biti novi veliki dan za hrvatsku gimnastiku. Od 8 ujutro po hrvatskom vremenu u lovu na pojedinačne medalje prvo će biti juniorke – Sara Šulekić na dvovisinskim ručama, tlu i preskoku, Nika Kukuljan Frleta na dvovisinskim ručama, te Antea Ercegović na preskoku.

Nakon njih od 13 sati (HRT 2) na programu su pojedinačna seniorska finala u kojem će se naći Tijana Korent na preskoku, te Christina Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi.

Tagovi: ana đerek, europska gimnastička federacija, finale, gimnastika, nagrada, natjecanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE