Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Andrej Plenković primio ‘zlatnu’ rukometnu reprezentaciju gluhih

Andrej Plenković u društvu Janice Kostelić čestitao Tihim paklenima na iznimnom uspjehu. Naveo je i kako je Vlada ove godine izdvojila čak 3 milijuna kuna za programe javnih potreba u sportu

Objavljeno 27.07.2018
Antonela Verković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u petak u Banskim dvorima hrvatsku rukometnu reprezentaciju gluhih (Tihe paklene), koji su osvojili zlatno odličje na 2. Svjetskom prvenstvu u rukometu za gluhe, održanom u Caxias do Sulu u Brazilu. U ime Vlade i osobno, čestitao je hrvatskoj reprezentaciji gluhih na ovom velikom i sjajnom postignuću kojim se Hrvatska ponosi.

U pratnji rukometaša bili su njihovi treneri i čelnici Hrvatskog športskog saveza gluhih, a uz predsjednika Vlade bila je i državna tajnica u Središnjem državnom uredu za šport Janica Kostelić. Predsjednik Vlade dodao je da je riječ o seriji iznimnih uspjeha s obzirom da je hrvatska reprezentacija gluhih 2014. godine također osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Naglasio je da Vlada podržava hrvatski šport općenito, istaknuvši da Središnji državni ured za šport kontinuirano surađuje sa svim športskim savezima i udruženjima. Rekao je i da je Vlada povećala izdavanja za šport i nagrade za športaše. Vlada je tako za programe javnih potreba u sportu, koje provodi Hrvatski športski savez gluhih, u ovoj godini odobrila gotovo 3 milijuna kuna proračunskih sredstava, dok je za Ljetne olimpijske igre gluhih održane prošle godine u Samsungu odvojeno 4,3 milijuna kuna. Vlada također osigurava trajnu mjesečnu novčanu naknadu za osvojene medalje za 45 gluhih športaša.

Hrvatski rukometaši zahvalili su predsjedniku Vlade na iskazanoj potpori, istaknuvši da su im ovakvi susreti velika motivacija za daljnja natjecanja, ali i poticaj svima mladima da se aktivno uključe u bavljenje ovim ili nekim drugim športom.

(Hina)

Tagovi: andrej plenković, rukomet, rukometna reprezentacija gluhih, vlada rh,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE