Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Anušić potpisao ugovore o korištenju nove medicinske opreme za šest domova zdravlja s područja OBŽ

"Čitav projekt usmjeren je poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima županije kako bi se smanjio pritisak na jedine dvije bolnice u Osječko-baranjskoj županiji"

Objavljeno 06.06.2020
Ivona Amidžić

Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“, ukupne vrijednosti 26,39 milijuna kuna od čega su 85 posto bespovratna sredstva EU, započeo je 1. prosinca 2017. godine i traje do 1. prosinca 2020. godine.

Najveći dio projekta već je proveden, a župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o korištenju medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme s ravnateljima šest domova zdravlja s područja Osječko-baranjske županije (Osijek, Našice, Đakovo, Donji Miholjac, Beli Manastir i Valpovo) te 20 liječnika koncesionara u tim ustanovama.

U tijeku je edukacija liječnika za rad na nabavljenoj medicinskoj opremi.

“Projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području naše županije privodi se kraju, a danas potpisanim ugovorima domovi zdravlja i liječnici preuzimaju opremu ukupne vrijednosti 12,63 milijuna kuna. Preostali dio financijskog dijela projekta odnosi se na infrastrukturne radove, ugradnju dizala, prilaza za osobe s invaliditetom, uređenje i proširenje ambulanti te druge radove kojima je omogućen kvalitetniji rad liječnika te pružanje boljih usluga pacijentima”, rekao je župan Ivan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak istaknula je kako se prilikom nabave medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme nastojalo obuhvatiti sve potrebe domova zdravlja, njihovih ambulanti i liječnika koncesionara, pa je za potrebe rada 104 liječnika nabavljeno 747 komada opreme.

“Čitav projekt usmjeren je poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima županije kako bi se smanjio pritisak na jedine dvije bolnice u Osječko-baranjskoj županiji. Nabavljena je tako različita oprema za potrebe obiteljske, interne, dentalne te fizikalne medicine i rehabilitacije, pedijatrije, kardiološko-pulmološke djelatnosti, ginekologije. Na taj način na razini primarne zdravstvene zaštite omogućit će se više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka te poboljšati uvjeti primarne zdravstvene zaštite u našim domovima zdravlja i kod koncesionara primarne zdravstvene zaštite, povećati kvaliteta i broj usluga u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti na području županije”, kazala je pročelnica Tramišak.

Prema potpisanim ugovorima za Dom zdravlja Beli Manastir osigurana je oprema u vrijednosti 1,81 milijun kuna, Dom zdravlja Đakovo ­2,30 milijuna kuna, Dom zdravlja Našice 2,38 milijuna kuna, Dom zdravlja Donji Miholjac 2,58 milijuna kuna, Dom zdravlja Osijek 2,22 milijuna kuna te Dom zdravlja Valpovo 1,33 milijuna kuna.

Završeni su i infrastrukturni radovi ukupne vrijednosti 12,42 milijuna kuna, a u tijeku je izgradnja nove zgrade Doma zdravlja Našice u vrijednosti 4,46 milijuna kuna.

foto: OBŽ

Tagovi: Dom zdravlja, ivan anušić, medicinska oprema, obž,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE