Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Australija: Policija uhitila muškarca osumnjičenog da je slao sumnjive pakete veleposlanstvima i konzulatima

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme

Objavljeno 10.01.2019
Lucija Tokić

Australska policija priopćila je kako je uhitila muškarca osumnjičenog da je poslao 38 sumnjivih paketa na adrese 14 veleposlanstava i konzulata diljem Australije među kojima i na adresu hrvatskog diplomatskog predstavništva.

Osumnjičeni, kojemu je 48 godina, pakete je poslao na niz adresa uključujući i američke te britanske misije u Melbourneu. Reuters navodi da mu prema australskim zakonima prijeti i do deset godina zatvora.

Poznato je da je hrvatski konzulat u Melbourneu jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koji su jučer primili sumnjive pakete. Pošiljku su primili redovnom poštom, a u njemu su bila još tri manja paketića.

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju koja je preuzela pakete, no nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

Australska federalna policija jučer je objavila da istražuje sumnjive pakete poslane nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, ali nije službeno objavila o kojima je riječ.

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

(Hina)

foto: Pexels (ilustracija)

Tagovi: australija, paketi, veleposlanstva,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE