Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Australski premijer zatražio je Papu da otpusti nadbiskupa

Australski premijer odlučio stati na kraj nepravdi u Crkvi - nadbiskup koji je prikrivao pedofiliju i dalje je na poziciji. Kakva je to Crkva?!

Objavljeno 19.07.2018
Antonela Verković

Australski premijer Malcolm Turnbull pozvao je u četvrtak papu Franju da otpusti nadbiskupa osuđenog jer je prikrivao pedofiliju čime je postao najviše rangirani vjerodostojnik u svjetskoj katoličkoj hijerarhiji koji se našao u takvoj situaciji.

Philip Wilson, nadbiskup Adelaidea (67), osuđen je početkom srpnja na godinu dana zatvora. U svibnju je proglašen krivim jer je prikrivao zlodjela koja je sedamdesetih godina počinio Jim Fletcher, svećenik pedofil.

No, ostao je u na položaju. Iako je uzeo dopust za suđenje, nadbiskup je odbio podnijeti ostavku u očekivanju priziva što je nagnalo Turnbulla da zatraži intervenciju Vatikana.

“Trebao je podnijeti ostavku te je došlo vrijeme da ga Papa otpusti”, rekao je on novinarima. “Dobar broj čelnika zatražio je njegovu ostavku, jasno je da mora podnijeti ostavku i mislim da je sada došlo vrijeme da najviši autoritet crkve djeluje i otpusti ga”.

(Hina)

Tagovi: crkva, nadbiskup, papa, svećenik pedofil,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE