Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

Projekt je započeo 1. lipnja ove godine, a sve osobe slabijeg imovinskog stanja mogu se prijaviti i na taj način omogućiti svojim psima besplatnu trajnu sterilizaciju

Objavljeno 07.06.2018
Alan Srčnik

Koristeći mehanizme koje omogućuje novi Zakon o zaštiti životinja, već 42 grada u Hrvatskoj je uvelo obavezu trajne sterilizacije pasa koja će direktno utjecati na smanjenje broja napuštenih životinja. U nadi da će isto učiniti i Osijek, udruga Pobjede koja vodi osječki Azil za pse predstavila je projekt “Solidarnost je temelj!”. Cilj projekta je osigurati financijska sredstva za kastracije pasa čiji su vlasnici slabijeg imovinskog stanja.

Projekt je započeo 1. lipnja ove godine, a sve osobe slabijeg imovinskog stanja mogu se prijaviti i na taj način omogućiti svojim psima besplatnu trajnu sterilizaciju. Projekt će najvećim dijelom financirati tvrtka Unikom d.o.o., a trajat će dok se ne utroše sredstva namijenjena za provedbu projekta. Projektom predviđene kastracije obavljat će Veterinarska ambulanta Fury (Sunčana 22) s kojom Udruga ima dugogodišnju suradnju i koja je za potrebe ovoga projekta značajno snizila cijene svojih usluga. Obrazac za prijavu za sudjelovanje u projektu nalazi se na web stranici Udruge Pobjede www.pobjede.hr, ali i mobilnoj aplikaciji Azil Osijek.

U veljači ove godine Udruga Pobjede pokrenula je nacionalnu medijsku kampanju “Ili žmiriš ili si za kastraciju” koja je za svrhu imala edukaciju i informiranje javnosti o nužnosti kastracije za dobrobit životinja, ali i društva kao cjeline. U kampanju su se uključile i poznate osobe kao što je Mia Dimšić, o čemu smo već pisali.

“Zbog bezbrojnih slučajeva napuštanja i zlostavljanja životinja u Hrvatskoj, trajna sterilizacija jedini je i učinkovit način smanjenja broja napuštenih životinja. Trenutno je u Osječko-baranjskoj županiji upisano 179.500 pasa i posljednjih 5 godina bilježi se trend rasta broja pasa, a samo jedna ženka i mužjak te njihovi štenci na svijet u 6 godina mogu donijeti 67.000 pasa pa dolazimo do zaključka kako je prevencija u vidu trajne sterilizacije jedino humano i održivo rješenje ako želimo smanjiti broj napuštenih pasa”, zaključuju iz Udruge te pozivaju sugrađane slabijeg imovinskog statusa da se odazovu pozivu na besplatne trajne sterilizacije njihovih pasa.

Tagovi: azil osijek,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE