Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Bačić: Najkasnije do ponedjeljka kandidat za guvernera HNB-a

Sabor čeka imenovanje guvernera, njegova zamjenika i tri viceguvernera. Najkasnije u ponedjeljak bit će kandidati, a u petak se glasuje o njima!

Objavljeno 06.07.2018
Antonela Verković

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u petak je u Saboru novinarima komentirao kašnjenje s izborom novog guvernera Hrvatske narodne banke (HNB), s obzirom na to da aktualnom Borisu Vujčiću danas istječe mandat te je najavio da će vladajuća koalicija najkasnije do ponedjeljka imati kandidata za guvernera.

“U Saboru nas čeka imenovanje guvernera, njegova zamjenika i tri viceguvernera. U tijeku su konzultacije oko izbora svih pet čelnih ljudi HNB-a. Mislim da ćemo danas tijekom dana, a najkasnije u ponedjeljak, imati kandidate za guvernera i ostale dužnosnike HNB-a i u idući petak ćemo glasovati o njima”, izvijestio je Bačić.

“Za sada ne bih o kandidatima, dok s koalicijskim partnerima ne dogovorimo svih pet imena”, kazao je. Samo je potvrdio da je i dosadašnji guverner Boris Vujčić jedan od kandidata za guvernera o kojima se ozbiljno razmišlja. Na pitanje je li i bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić jedna od kandidatkinja nije odgovorio.

Što se tiče Zakona o najmu stanova, Bačić je rekao da se Vlada u četvrtak izjasnila o amandmanima na zakonski prijedlog i predložila nekoliko svojih, o čemu će se glasovati također idući petak.

“U tijeku je finalizacija dogovora oko nekih odredbi, što očekujem da ćemo uskladiti u idućih nekoliko dana kako bi se idući petak usvojio Zakon”, poručio je Bačić.

(Hina)

Tagovi: Branko Bačić, hdz, hnb, imenovanje guvernera,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE