Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Bandić bezbrižan oko izricanja presude, kako će završiti?!

Jedini sam čovjek u Hrvatskoj koji je dobio i to u povijesti za milijun godina nitko neće dobiti - šest mandata u 17 godina u Gradu Zagrebu. Analizirajte malo to" - pohvalio se Bandić...

Objavljeno 19.10.2018
Antonela Verković

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u petak da će doći na izricanje presude u “aferi štandovi” na zagrebačkom Županijskom sudu, ističući da se osjeća apsolutno bezbrižnim.

Novinari su Bandića, koji je u Mariji Bistrici najavio prelazak bivše HNS-ove zastupnice Marije Puh u svoju stranku, pitali kako komentira što će mu za nekoliko sati biti izrečena prva nepravomoćna presuda te je li bezbrižan, na što im je odgovorio: “Apsolutno. Pravda je spora, ali dostižna, a strpljen – spašen”.

Inače, Uskok Bandića tereti da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom “Tržnica Zagreb” Zdenkom Palac udruzi “U ime obitelji” priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum o promjeni izbornog zakona.

“Bit će vremena kada ja budem o tome počeo govoriti. Ali, vama za poziv da na TV Novoj pustite moj govor dva tjedna prije mog hapšenja za štandove na Jelačić placu, bit će vam sve jasno”, rekao je.

O PRESUDI…

Upitan hoće li nazočiti izricanju presude odgovorio je kako uvijek dođe tamo gdje ga sud pozove, da je to pitanje “deplasirano” jer je “legalist i legitimist”, a na pitanje hoće li stići na sud uz sve svoje obveze, uzvratio je da on u prosjeku dnevno ima 28 do 34 obveze, da su to dva radna vremena, 16 sati.

Upitan može li ova presuda utjecati na njegovu političku karijeru, Bandić je pozvao novinare da u 14 sati dođu na zagrebački Županijski sud, gdje će mu biti izrečena presuda.

Na novinarsku tvrdnju da je poprilično samouvjeren te da stalno ponavlja kako je “strpljen – spašen”, Bandić je istaknuo kako je on “strpljen – spašen cijeli život”.

“Ali nećete vi to biti. vi o formi govorite. Ja imam puno godina. Jedini sam čovjek od hrvatskih javnih ljudi u 28 godina koji je na nogama. Jedini sam čovjek u Hrvatskoj koji je dobio i to u povijesti za milijun godina nitko neće dobiti – šest mandata u 17 godina u Gradu Zagrebu. Analizirajte malo to”, poručio je.

(Hina)

FOTO:  HINA/ Daniel KASAP/ dk

Tagovi: milan bandić, presuda, u ime obitelji, uskok,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE