Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Bandić: Podržat ćemo državni proračun bez obzira na amandman o besplatnim udžbenicima

Dodao je da će njegov Klub na čelu sa Strankom rada i solidarnosti glasati za proračun i ako se ne usvoji amandman o besplatnim udžbenicima. "Nećemo zbog toga rušiti Vladu ili proračun ", istaknuo je.

Objavljeno 23.11.2018
Marko Leskovar

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je u petak da će saborski Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika podržati državni proračun za 2019. bez obzira usvoji li Vlada amandman o osiguravanju sredstva za besplatne udžbenike za osnovnoškolce u cijeloj državi.

“Mi nikome ništa ne uvjetujemo, Plenkoviću ili ministrici Divjak, nego da Bog prosvijetli pamet ministrici i da kupi djeci udžbenike”, kazao je Bandić na konferenciji za novinare.

Dodao je da će njegov Klub na čelu sa Strankom rada i solidarnosti glasati za proračun i ako se ne usvoji amandman o besplatnim udžbenicima. “Nećemo zbog toga rušiti Vladu ili proračun “, istaknuo je.

Komentirao je i jačanje svog saborskog Kluba. “Nabildali smo se, ima nas, bit će nas još i nama ništa ne treba, nikakvo ministarsko mjesto, nikakva fotelja. Javljaju se neki da neće sa mnom u koaliciju u Vladi, a oni su u koaliciji jer 11 ljudi Kluba stranke rada i solidarnosti diže ruku da bi oni sjedili u foteljama. Oni već jesu u koaliciji” , kazao je Bandić i poručio da on nema ambicije biti ministar već premijer.

“Ja ne mogu biti ništa četvrto osim gradonačelnika, premijera ako imam za to legitimitet i predsjednika ako me izaberu ljudi. Nemam druge ambicije”, poručio je.

Tagovi: amandman, Bandić, udžbenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE