Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Bandić se ponovno ispričao braniteljima zbog susreta s Palmom

Zagrebački gradonačelnik navodi da o vezama Palme s Arkanom i činjenicama koje su se ovih dana mogle čuti u javnosti nije znao, te da do susreta ne bi došlo da je znao

Objavljeno 09.11.2018
Lucija Tokić

Dva dana nakon isprike na konferenciji za novinare, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se danas i u priopćenju za javnost ispričao braniteljima zbog njegova susreta s predsjednikom izaslanstva Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom ponovivši da nije znao za njegove veze s Arkanom.

Upućujem ispriku svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima zbog ovoga susreta koji se, da stvar bude osjetljivija, igrom slučaja dogodio baš na Dušni dan, kada se sjećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu, kaže se u Bandićevu priopćenju danas ujutro.

Bandić ističe da o vezama Palme s Arkanom i činjenicama koje se ovih dana čuju u javnosti nije znao, te da do susreta ne bi došlo da je znao. Također, Bandić postavlja pitanje zar nije posao nekih drugih institucija da reagiraju u takvim slučajevima, možda već na granici.

U svom dugogodišnjem obnašanju funkcije Gradonačelnika Grada Zagreba uvijek sam se rukovodio načelima suradnje i tolerancije te poštivanja drugih i drugačijih i, dakako, uvijek vodeći računa o dignitetu svoga grada, svoje zemlje i nadasve onih koji su zaslužni za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku, ističe se u priopćenju.

O tome nisam samo govorio već to svakodnevno prakticiram i promoviram, jer moja su vrata, s povjerenjem i bez fige u džepu, uvijek otvorena, kaže u priopćenju.

Bandić ističe da za zajedničko dobro treba više zajedništva i međusobnog razumijevanja, ali da trebamo biti svjesni da je Domovinski rat završio, da je Hrvatska u tome ratu pobijedila, te da su u Hrvatskoj nepoželjni oni koji su činili ratne zločine i kojima se trebaju baviti institucije pravne države.

Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno-političkih poena, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima, zaključuje Milan Bandić.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: branitelji, dragan marković palma, isprika, milan bandić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE