Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Bernardić: Problemi s Agrokorom tek počinju!

Bernardić je rekao kako je "nagodba donesena u zadnji čas, ali problemi tek počinju budući da Agrokor još nije ni počeo vraćati svoje dugove i još uvijek nije ni počeo proces restrukturiranja".

Objavljeno 05.07.2018
Antonela Verković

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je novinarima u četvrtak kako problemi s Agrokorom tek počinju jer proces restrukturiranja još nije ni počeo niti je kompanija počela vraćati svoje dugove, a na kraju će, kao i obično, sve loše poteze Vlade platiti hrvatski građani.

Novinarima koji su ga u Novinarskom domu dočekali s pitanjem vjeruje li da će nagodba biti pravomoćno prihvaćena i što dalje očekuje u vezi Agrokora, Bernardić je rekao kako je “nagodba donesena u zadnji čas, ali problemi tek počinju budući da Agrokor još nije ni počeo vraćati svoje dugove i još uvijek nije ni počeo proces restrukturiranja”.

“Da je prihvaćen naš plan koji smo predlagali dva puta, Agrokor bi već bio u procesu restrukturiranja, a radna mjesta bila bi spašena”, ustvrdio je predsjednik SDP-a dodajući kako će se “još dugo vući repovi, jer sad je potpuno jasno da se promijenila vlasnička struktura”.

Vlasnici su uglavnom strane banke i fondovi dok je većina hrvatskih proizvođača “izvisila”. To je stvarni epilog priče koja će vjerojatno još dugo trajati po sudovima, što su najavili brojni hrvatski proizvođači, a nešto je o tome rekao i sud kroz odluku da nije bio ravnopravan status svih vjerovnika, obrazložio je Bernardić.

Upitan smatra li da će to biti trošak za državu odgovorio je kako će “na kraju, kao što to obično završava, sve loše poteze ove Vlade platiti hrvatski građani”.

“Jasno je da je cijeli proces bio kontaminiran i mi u SDP-u, ali ni hrvatska javnost, nećemo zaboraviti na najveću korupcijsku aferu u povijesti Hrvatske, na izvlačenje preko 500 milijuna kuna na savjetničke usluge, zbog čega je morala otići Martina Dalić, što je priznao i premijer Plenković kada je te iste savjetnike pozvao da vrate novac”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

(Hina)

Tagovi: agrokor, Davor Bernardić, sdp, vlada,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE