Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Bernardić: Umjesto spašavanja radnika, premijer izabrao kreditni rejting

Bernardić: HDZ je donio Zakon o financiranju političkih aktivnosti kako bi im se omogućila legalizacija crnih fondova, kako bi 'oprali' novac, službeno ga upotrijebili u kampanji i kupili izbore za Europski parlament

Objavljeno 23.03.2019
Ivona Amidžić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je danas u Dubrovniku dizanje kreditnog rejtinga Hrvatskoj rekavši kako se Vlada zapravo hvali novim zaduženjima pri čemu ne vodi računa o gorućim problemima poput “Uljanika” i mogućeg gubitka radnih mjesta.

“Vlada se veseli dizanju kreditnog rejtinga jer će moći dizati nove kredite, stvarati nova zaduženja, a sve kako bi i dalje mogli plaćati razne ortake, puniti crne fondove, plaćati skupe izborne kampanje. Očito je da se predsjednik Vlade u svojem sinoćnjem obraćanju potpuno raskrinkao, rekavši kako je umjesto sanacije Uljanika, on izabrao kreditni rejting. Dakle, umjesto spašavanja radnika i njihovih obitelji, on je izabrao kreditni rejting”, rekao je Bernardić.

Ponovio je kako je HDZ donio Zakon o financiranju političkih aktivnosti kako bi im se omogućila legalizacija njihovih crnih fondova, kako bi ‘oprali’ novac iz tih fondova i službeno ga upotrijebili u kampanji te tako kupili izbore za Europski parlament.

“Jedan tjednik pisao je nedavno da je Zdravko Mamić HDZ- u donirao milijun eura. Tako Hrvatska više ne može izgledati”, poručio je Bernardić.

Bernardić: Dugotrajno zasjedanje Hrvatskog sabora u petak je ‘silovanje demokracije’

“Svjedočili smo kršenju demokracije i parlamentarne procedure, ali i Zakona o radu, odnosno povredi radne dužnosti predsjednika Sabora”, istaknuo je.

Nije htio komentirati istraživanja o mogućim kandidatima na predsjedničkim izborima niti hoće li Zoran Milanović biti kandidat SDP-a, te je ponovio kako će kandidata za predsjednika države predstaviti nakon EU izbora.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić te saborski zastupnici i kandidati na europskim izborima Ranko Ostojić i Joško Klisović u subotu su u Dubrovniku sudjelovali u nacionalnoj humanitarnoj akciji “Dan narcisa”, u kojoj Liga protiv raka Dubrovnik i njezin Klub onkoloških bolesnika (KOB), organiziraju akciju prodaje narcisa i dijeljenje letaka i brošura. Novac prikupljen u toj akciji bit će namijenjen nabavci suvremenog ultrazvučnog uređaja za OB Dubrovnik.

Bernardić, Ostojić i Klisović u Dubrovniku su sudjelovali i na Konvenciji Gradske organizacije SDP-a Dubrovnik, pri čemu su najavili kako će s članicama i članovima stranke razgovarati o temama za nadolazeće europske izbore, prije svega borbi za ravnopravnu Hrvatsku unutar Europske unije.

Bernardić: Želimo da Hrvatska bude ravnopravna u EU i optimistična

Na konvenciji dubrovačkog SDP-a Bernardić je istaknuo kako su izbori za Europski parlament borba za ravnopravnu Hrvatsku u Europskoj uniji te dodao kako “pravo proljeće u Hrvatsku stiže 26. svibnja na izborima za Europski parlament”.

“Tada se borimo protiv raka koji Hrvatsku razdire već 27 godina: korupcije, kriminala, nepotizma, uhljebništva. Svega što je Hrvatsku koštalo standarda i iseljavanja, a mnoge i života. Kad ljudi vide nepravdu i kriminal, gube nadu i odlaze. Želimo na izborima pokazati da Hrvatska može biti drukčija – optimistična i ići naprijed”, istaknuo je Bernardić.

Dodao je kako hrvatski građani u Europskoj uniji trebaju biti ravnopravni, a ne građani drugog reda.

“Nismo ravnopravna zemlja dok dijete ne može upisati fakultet koji želi u Hrvatskoj, jer mu roditelji to ne mogu priuštiti, a u isto vrijeme djeca tajkuna i političkih moćnika studiraju u inozemstvu. Dalmacija i Dubrovnik imaju europske cijene, ali ne i europske plaće. Nastavit ćemo se boriti da se to izjednači. U ugostiteljstvu i turizmu imamo najveće poreze u EU, pet puta veće nego mediteranska konkurencija. Zato je cilj smanjiti PDV u ugostiteljstvu na 13 posto, a u uslugama smještaja na 10 posto”, poručio je Bernardić.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Davor Bernardić, dubrovnik, eu, hdz, Hrvatski sabor, kreditni rejting, sdp, vlada,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE