Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Besplatni pregledi madeža u nedjelju na Jarunu

Besplatni preventivni pregledi madeža održat će se u nedjelju na Jarunu u sklopu borbe protiv melanoma

Objavljeno 25.05.2019
Tamara Lemajić

Besplatni preventivni pregledi madeža održat će se u nedjelju na Jarunu u sklopu borbe protiv melanoma, zloćudnog tumora kože, od kojega u Hrvatskoj boluje sve više građana.

Pregledavanje madeža, besplatno i bez uputnice, održat će se u nedjelju, 26. svibnja, između 10 i 18 sati kod Kluba Aquarius na Jarunu. Građani će se moći savjetovati sa stručnjacima s područja dermatologije i onkologije o načinu prevencije tumora kože.

Javnozdravstveni projekt “Djeluj sada!” provodi zagrebački Gradski ured za zdravstvo zbog stalnog porasta broja oboljelih od melanoma u Hrvatskoj i potrebe sustavne edukacije građana o zdravstveno prihvatljivom ponašanju na suncu.

Projekt je kroz 12 godina obuhvatio više od 50.000 osoba, a namijenjen je i građanima izvan Zagreba koji u svojoj sredini nemaju takve akcije.

U javnozdravstvenim akcijama “Djeluj sada!” u protekle tri godine sudjelovalo je 2340 građana, a kod 23 sudionika pronađen je suspektni melanom.

Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u 2016. godini u Hrvatskoj 800 osoba je oboljelo od melanoma.

U usporedbi s prethodnom godinom, porast u ukupnom broju oboljelih veći je od 20 posto.

(Hina)

Tagovi: edukacija, madež, melanom, pregled,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE