Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

BiH: Policija uhitila terorista koji je ratovao u Siriji i Iraku

Iz Ministarstva sigurnosti BiH su potvrdili da je još 12 osoba pod posebnim nadzorom zbog moguće povezanosti s terorizmom

Objavljeno 23.11.2018
Lucija Tokić

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je jednu osobu povezanu s islamističkim terorističkim organizacijama, potvrđeno je danas iz sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

U priopćenju je navedeno da je osumnjičeni uhićen u jučer navečer u sarajevskoj zračnoj luci, no njegov identitet i državljanstvo nisu objavljeni.

Navedeno je samo da je riječ o osobi koja je od srpnja 2013. godine boravila na području Sirije i Iraka i bila pripadnik terorističkih skupina Fronta al-Nusra i Islamska država (IS).

Uhićen je pod sumnjom da je počinio kazneno djelo terorizma, priveden je u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu, a nakon kaznene obrade koja je u tijeku bit će predan Tužiteljstvu BiH.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić jučer je potvrdio da je trenutačno dvanaest osoba pod posebnim nadzorom u BiH zbog sumnje da mogu biti povezani s terorizmom.

Riječ je o migrantima koji su ilegalno ušli u BiH, a provode se dodatne provjere njihovih identiteta. Svi su smješteni u migrantski centar zatvorenog tipa u Istočnom Sarajevu.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: bih, Ministarstvo sigurnosti, terorizam, uhićenja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE