Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

BiH: Uhićen jedan od napadača na novinara televizije nesklone Dodiku

Lukač odbacio svaku mogućnost da je Kovačević napadnut zbog toga što radi za televizijsku kuću koja kritički izvještava o djelovanju vlasti pod kontrolom Milorada Dodika.

Objavljeno 10.09.2018
Antonela Verković

Banjolučka policija uhitila je muškarca kojega sumnjiči za fizički napad na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, potvrdio je u ponedjeljak ministar unutarnih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji je istodobno ustvrdio kako taj napad nije imao političku pozadinu.

“Nema političke pozadine u ovom slučaju”, izjavio je Lukač na izvanrednoj konfereniciji za novinstvo odbacujući svaku mogućnost da je Kovačević napadnut zbog toga što radi za televizijsku kuću koja kritički izvještava o djelovanju vlasti pod kontrolom Milorada Dodika.

Lučak nije objavio identitet uhićenog kazavši samo kako se napad tretira kao kazneno djelo ubojstva u pokušaju pa će tužiteljstvu biti podnesena prijava s takvom kvalifikacijom.

Mediji su pak objavili kako je uhićen Marko Čolić (31) a policija je potvrdila kako je riječ o osobi poznatoj po počinjenju kaznenih djela.

Kovačević je tijekom istrage prepoznao i identificirao Čolića kao jednog od dvojice napadača. Drugi napadač još nije pronađen a policija za njim nastavlja tragati.

Vladimir Kovačević teško je pretučen 26. kolovoza pred ulazom u stambenu zgradu u Banjoj Luci u kojoj živi s obitelji.

Dvojica napadača pretukla su ga palicama zbog čega je završio u bolnici a liječnici su uz površinske ozljede konstatirali i nagnječenje mozga.

Napad na Kovačevića izazvao je veliku pozornost jer je medijska kuća u kojoj radi stalna meta verbalnih napada Dodika i drugih čelnika vlasti u RS-u nezadovoljnih izvještavanjem BN televizije.

(Hina)

Tagovi: bih, dragan lukač, Milorad Dodik, napad, novinar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE