Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Bivši radnici DIOKI-a prozvali Bandića zbog stavljanja izvan snage odluke o otkupu radničkih tražbina

Bivši radnici DIOKI-a zapitali su u izjavi objavljenoj na Facebooku „Koliko truda Milan Bandić ulaže protiv radničkih interesa ..."

Objavljeno 23.05.2018
Alan Srčnik

ZAGREB, 23. svibnja 2018. (Hina) – Udruga radnika i bivših radnika DIOKI-a (URBRD) u srijedu se obrušila na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog stavljanja izvan snage odluke zagrebačke Skupštine o otkupu dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju.

“Bandićev predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba zakazao je nastavak izvanredne sjednice s jednim jedinim ciljem: Oboriti po svaku cijenu prethodno već usvojeni zaključak koji je socijalno osjetljiv, pravedan i u korist radnika!”, objavio je URBRD uoči današnjeg nastavka sjednice.

Bivši radnici DIOKI-a zapitali su u izjavi objavljenoj na Facebooku „Koliko truda Milan Bandić ulaže protiv radničkih interesa, koliko njegovog ‘rada i solidarnosti’ tu ima kada treba gaziti radnike!”. Zagrebačkom gradonačelnika nazali su radničkom sramotom.

Zagrebačka Gradska skupština u srijedu ujutro je s 26 glasova vladajućih stavila izvan snage odluku Skupštine o otkupu dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju. Ta sjednica je započela u utorak, a dočekana je prosvjedom 50-ak radnika Diokija i Kamenskog.

URBRD navodi da se jučerašnji prosvjed radnika i radnica Diokija i Kamenskog pred Gradskom skupštinom odvijao se u atmosferi mrcvarenja gradskih zastupnika, pod pritiskom ‘bandićevaca’ da povuku već izglasani akt solidarnosti prema radnicima.

Ukinuti prijedlog radnike trgovačkih društava u stečaju, koji nisu namireni, nego je od prodaje imovine gradu plaćana komunalna naknada u milijunskim iznosima, smatra socijalnom kategorijom kojoj treba pomoći. Nema dalje, nema tu nikakvih velikih mudrosti, ili si socijalno osjetljiv, ili nisi, poručuje udruga bivših radnika DIOKI-a.

(Hina)

Tagovi: dioki, milan bandić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE