Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Borzan se zalaže za uvođenje posebnog „corona-free“ certifikata za turizam

Ideja je da EU propiše minimalne kriterije za obranu od koronavirusa za turističke objekte te da se za njih stvori prepoznatljiva oznaka

Objavljeno 23.05.2020
Ivona Amidžić

Potpredsjednica europskih socijalista Biljana Borzan uputila je pismo Vijeću EU oko uvođenja europskog turističkog certifikata zbog pandemije koronavirusa.

“Prema podacima Europske komisije, od svih europskih zemalja upravo je Hrvatska najviše ovisna o turizmu budući da ova djelatnost predstavlja 25% BDP-a. U ime svoje političke grupe, Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, uputila sam pismo Komisiji i Vijeću kojim tražimo uvođenje tzv. ‘corona-free’ europskog certifikata za turizam koji bi jamčio zaštitu od koronavirusa i pospješio prekogranična putovanja”, objasnila je Borzan.

Ideja je da EU propiše minimalne kriterije za obranu od koronavirusa za turističke objekte koje većina već ima i poštuje, te da se stvori prepoznatljiva oznaka za te objekte po kojoj bi potencijalni gosti znali da je taj objekt ili sadržaj adekvatno pripremljen za suzbijane virusa.

“Premda u mnogim državama popuštaju mjere, ljudi se i dalje boje putovati, pogotovo prekogranično. Uvođenjem jedinstvenog prepoznatljivog certifikata koji bi bio vidljiv u ponudama, građani bi mogli s punim povjerenjem rezervirati putovanja za sebe i svoje obitelji. Čak 85% Europljana ljetuje u Europi, a vodeći smo u svijetu s 40% međunarodnih dolazaka. Više od 25 milijuna radnih mjesta je u turizmu, a na razini EU čini čak 10 posto BDP-a. Moramo učiniti sve u našoj moći da zaštitimo turiste od pandemije, ali ih ujedno i ohrabrimo da putuju gdje su sigurni da se mjere zaštite poštuju”, rekla je Borzan.

Tagovi: „corona-free“, biljana borzan, certifikat, eu, kronavirus, turizam,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE