Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Božinović: E-propusnice zatražilo čak 28 osoba zaraženih koronavirusom!

Božinović je upozorio i na učestalo neoprezno spaljivanje otpada i korova za vrijeme jakog vjetra, unatoč savjetima koje šalje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Objavljeno 07.04.2020
Ivona Amidžić

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da je čak 28 osoba zaraženih koronavirusom zatražilo e-propusnicu.

‘’Unatoč dodijeljenom statusu o samoizolaciji, 2.629 osoba je zatražilo e-propusnicu, dok je e-propusnice zatražilo 394 osobe kojima je određena karantena’’, dodao je Božinović.

“Trenutno važećih izdanih e-propusnica je 639.725. Među njima je skoro 50.000 kojima je istekla važnost, a ima i onih koje još nisu aktivirane i koje su planirane za naredne dane”, precizirao je.

Božinović je upozorio i na učestalo neoprezno spaljivanje otpada i korova za vrijeme jakog vjetra, unatoč savjetima koje šalje Hrvatska vatrogasna zajednica.

“U ovo doba godine bi vaše informativne emisije često javljale o požarima. No sad to nije prioritetno, ali požara i dalje ima. I to velikih. Svi ovi požari su posljedica neopreznog spaljivanja”, rekao je Božinović.

Pozvao je građane da biljni otpad kompostiraju, a ako se ipak odluče na spaljivanje, neka o tome obavijeste vatrogasce. Pojedine su jedinice lokalne samouprave donijele odluku o zabrani spaljivanja pa pratite upute, poručio je.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: božinović, e-propusnica, koronavirus, požari, propusnica, spaljivanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE