Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Božinović najavio novi okvir epidemioloških mjera

''Razumijem da svi žele predvidljivost poteza i zato jesmo u razgovorima. Moram naglasiti da su pojedine zemlje najavljivale da će u ovom razdoblju početi popuštati mjere, a onda su ih postrožili"

Objavljeno 15.12.2020
Ivona Amidžić

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u ponedjeljak da će stožer ovog tjedna precizirati novi okvir epidemioloških mjera.

”Vode se intenzivni razgovori i promišlja se o svemu. Mi ćemo ovaj tjedan imati neke konkretnije odgovore i dogovore na pitanja što će se eventualno poduzeti kako bi se brojevi mogli početi spuštati. Tijekom tjedna ćemo izaći s preciznijim mjerama”, kazao je Božinović odgovarajući na pitanje kolika je mogućnost uvođenja propusnica.

Govoreći o mogućem uvođenju novih mjera pred predstojeće blagdane, Božinović je naglasio kako je stožer oprezan s najavama i da će stožer precizirati detalje kako bi nekoliko dana prije nego što istekne temeljna odluka, koja traje do 21. prosinca, mogla najaviti unaprijed kakav će biti okvir.

”Razumijem da svi žele predvidljivost poteza i zato jesmo u razgovorima. Moram naglasiti da su pojedine zemlje najavljivale da će u ovom razdoblju početi popuštati mjere, a onda su ih postrožili. Druge zemlje su najavile da će dodatno pooštriti mjere pa su ih odlučile popustiti”, kazao je.

Božinović je zamolio građane da se suzdrže od druženja, okupljanja i putovanja u posjete pogotovo tijekom predstojećih blagdana.

”Mi ćemo određeni okvir dati svjesni da ne postoji mjera ili odluka koja može nadomjestiti odluku svakog pojedinca da izostavi posjete i slavlja te druženja osoba iz više kućanstava. To jedino funkcionira i može pomoći da se zaraza uspori”, rekao je Božinović.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: božinović, epidemiološke mjere, mjere, nove mjere, stožer,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE