Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Božinović obrazložio aktivnosti Stožera te predstavio tri nove odluke

Stožer civilne zaštite RH i dalje poziva na poštivanje zadanih mjera i upozorava građane da nema opuštanja

Objavljeno 23.04.2020
Ivona Amidžić

Danas, 23. travnja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je 226. sjednica Vlade Republike Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović informirao je o aktivnostima Stožera: “U proteklom razdoblju fokus rada Stožera bio je na produžavanju određenog broja mjera koje su istjecale, s obzirom da su bile donesene u ožujku, a kriza sa zarazom koronavirusa je trajala i dalje”. Dodao je i kako će te mjere biti znatno promijenjene.

Bitne odluke koje je izdvojio tiču se pojačane kontrole kod pružatelja usluga u sustavu socijalne skrbi, putem formiranja timova za kontrolu provedbe uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: “Oni su formirani u svim županijskim centrima i to više njih, koji svakodnevno obilaze i prate provedbu zadanih uputa”, objasnio je.

Istaknuo je i odluku kojom je otvorena mogućnost županijama, odnosno županijskim stožerima civilne zaštite, da predlože ukidanje mjere zabrane napuštanja prebivališta unutar županija. Ističe da je to veoma bitno kod županija koje u svom sastavu imaju otoke koji su više naseljeni te je spomenuo i odluku o uvođenju izvanredne pomorske teretne linije Zadar-Ancona.

Na kraju je obavijestio i o zrakoplovu koji je danas sletio, a koji je nosio 57 tona opreme, koja je zatim prevezena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite. “U ovom trenutku, što se tiče operativnih snaga civilne zaštite, njih je oko 16.000 na terenu”, dodao je.

Iako dolazi postupno ublažavanje mjera, Stožer civilne zaštite RH i dalje poziva na poštivanje zadanih mjera i upozorava građane da nema opuštanja.

foto: MUP

Tagovi: božinović, mjere, nacionalni stožer, stožer civilne zaštite,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE