Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro potpisao odluku koja ublažava stroge propise za kupnju oružja

Krajnje desni nacionalist Bolsonaro, koji je obećao obračunati se s korupcijom u politici, nasilnim kriminalom i oživjeti posrnulo gospodarstvo, prisegnuo je 1. siječnja za novog brazilskog predsjednika

Objavljeno 15.01.2019
admin

Novi brazilski predsjednik, Jair Bolsonaro, privremeno omogućio Brazilcima lakšu kupnju oružja te na taj način ispunio jedno od obećanja iz svoje kampanje. Također, Bolsonaro planira ukinuti zakon kojim se zabranjuje civilima da kupuju oružje.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro potpisao je u utorak odluku koja će privremeno omogućiti Brazilcima da lakše kupuju oružje, što je prvi korak prema ispunjavanju obećanja iz kampanje da će ukinuti stroge propise koji u biti zabranjuju civilima da nose oružje.

Krajnje desni nacionalist Bolsonaro, koji je obećao obračunati se s korupcijom u politici, nasilnim kriminalom i oživjeti posrnulo gospodarstvo deregulacijom i fiskalnom disciplinom, prisegnuo je 1. siječnja za novog brazilskog predsjednika.

Bolsonaro (63), bivši vojni kapetan i dugogodišnji kongresnik, izabran je za prvog krajnje desnog predsjednika Brazila od završetka vojne diktature prije tri desetljeća na valu nezadovoljstva javnosti vladajućom elitom.

Njegova poruka da dobri građani zaslužuju imati načine da se brane od kriminalaca u zemlji u kojoj je 2017. bilo rekordnih 64.000 ubojstva, više nego u bilo kojoj drugoj državi, dobro je odjeknula kod birača.

Bolsonaro želi ukinuti zakon iz 2003. koji zapravo predstavlja zabranu za civile da kupuju oružje.

Odluka, koja će isteći ako ju Kongres ne ratificira u roku od 120 dana, ukinut će “diskrecijsku” ulogu koju je imala savezna policija u odobravanju zahtjeva civila za kupnju oružja.

Bolsonaro je izjavio da su odluke o tome tko može a tko ne može nositi oružje u potpunosti subjektivne.

(Hina)

Autor: Tamara Lemajić

Tagovi: Brazil, jair bolsonaro, kupnja oružja, novi predsjednik, oružje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE