Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Broj covid bolesnika u bolnicama na sjeveru Hrvatske zasad bez promjena

S obzirom na broj hospitaliziranih covid pacijenata, situacija je nepromijenjena i u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana

Objavljeno 03.01.2022
Ivona Amidžić

Broj covid pozitivnih pacijenata u bolnicama na sjeveru Hrvatske nije se znatno promijenio u posljednjih nekoliko dana, a hoće li novogodišnja slavlja i druženja povećati broj zaraženih, samim tim i hospitaliziranih, tek će se vidjeti sljedećih dana, rekli su ravnatelji tih bolnica.

U varaždinskoj Općoj bolnici liječi se 141 covid pozitivni pacijent, a 12 ih je na respiratoru, potvrdio je ravnatelj Damir Poljak.

„Stanje je dobro, imamo dovoljno smještajnih i ljudskih kapaciteta. Brojke u posljednjih tjedan dana stagniraju“, rekao je.

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice izvijestio je da trenutačno primaju tri do četiri pacijenta na dan, a u prosincu su u prosjeku primali od 10 do 12 pacijenata. Zbog novogodišnjih blagdana, očekuje porast broja hospitaliziranih, no, dodao je, trenutačno je situacija zadovoljavajuća.

Na covid odjelu Županijske bolnice u Čakovcu trenutačno je 65 pacijenata, a tri su na respiratoru. Ravnatelj Igor Šegović rekao je da su prošli tjedan imali 59 pacijenata.

„Preko ovih blagdana ipak smo primili određeni broj covid pozitivnih pacijenata, tako da ih je sada hospitalizirano 65. Vidjet ćemo u kojem će se smjeru to sve kretati“, izjavio je Šegović.

Ravnatelj čakovečke bolnice dodao je da imaju i dvije dobre vijesti jer je dio zdravstvenog osoblja uspio otići na godišnji odmor, a bolnica u većoj mjeri vraća operativne zahvate te će pokušati nadoknaditi zaostatke i skratiti liste čekanja.

„Ipak, ne znamo koliko će to trajati. Očekujemo lagani pad, a nakon tjedan do dva ponovni porast zbog blagdanskih okupljanja. Kada dođe omikron, vidjet ćemo hoće li se i kod nas događati ono što se događa u drugim državama, a to je veliki porast“, rekao je Šegović.

S obzirom na broj hospitaliziranih covid pacijenata, situacija je nepromijenjena i u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

„I dalje imamo oko 50 covid pozitivnih pacijenata u bolnici. I broj pacijenata na respiratoru je isti, 14 ih je na respiratoru, dok su dva na high flow uređaju. Vidjet ćemo kako će se razvijati s obzirom na praznike i druženja“, izjavio je ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina.

 

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE