Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Broj mrtvih u napadima na Šri Lanki popeo se na 290, oko 500 ranjenih

U istrazi samoubilačkih napada uhićene 24 osobe - Novi policijski sat

Objavljeno 22.04.2019
Ivona Amidžić

Policija je uhitila najmanje 24 osobe u sklopu istrage samoubilačkih napada na Šri Lanki u kojima je poginulo najmanje 290 ljudi, a izvelo ih je šest ili sedam bombaša samoubojica, rekli su dužnosnici i objavili da novi policijski sat stupa na snagu u ponedjeljak navečer.

Vladin analitičar N. Welianga rekao je novinarima da su tri napada na crkve i tri napada na hotele izveli bombaši samoubojice. Vladin odjel stručnjaka u sklopu ministarstva obrane istražuje  jesu li dva bombaša bila uključena u jedan od napada na hotel, što bi značilo da je bilo uključeno sedam bombaša samoubojica.

Glasnogovornik policije Ruwan Gunasekara rekao je da uhićene muškarce, sve lokalnog podrijetla, ispituje odjel za kaznene istrage.

Broj mrtvih popeo se na 290, ranjenih oko 500

Broj mrtvih koji se tijekom noći zaustavio na 207, porastao je u ponedjeljak na 290 a broj ranjenih na petstotinjak, javlja Reuters. Broj poginulih preko noći se povisio jer je još ljudi umrlo u bolnicama od zadobivenih ozljeda, a pronađeno je još nekoliko tijela.

U ponedjeljak ujutro ukinut je policijski sat.  Očekuje se da će škole i fakulteti ostati zatvoreni, ali je vlada najavio novi policijski sat koji će stupiti na snagu u 20 sati po mjesnom vremenu. Da bi ograničila kretanje, zemlja od 21 milijun stanovnika proglasila je dva neradna dana, no brojni zaposlenici ipak su u ponedjeljak išli na posao.

Dosad je u istrazi lociran kamion za koji se pretpostavlja da je prevozio bombaše i kuća gdje su boravili u predgrađu glavnoga grada Colomba. U nedjelju u noći blizu zračne luke otkrivena je i deaktivirana bomba kućne izrade u plastičnoj cijevi, rekao je glasnogovornik zračnih snaga.

Za višestruke eksplozije nitko još nije preuzeo odgovornost

Premijer Ranill Wickremesinghe rekao je da će tražiti pomoć iz inozemstva kako bi se otkrilo jesu li napadači povezani s međunarodnim terorizmom.

Eksplozije su se dogodile za vrijeme misa u kršćanskim crkvama u Nogombu, Batticaloi i Colombu i u trima luksuznim hotelima u Colombu. Najmanje 35 stranaca poginulo je u eksplozijama, a još 19 ostalo je u bolnicama.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: crkve, eksplozije, mrtvi, napadi, ozlijeđeni, policijski sat, samoubilački, sri lanka, teroristi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE