Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

C.I.O.S. – nadzorne kamere snimile na početku požara dim izvan reciklažnog dvorišta

U požaru nisu stradala postrojenja, niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna

Objavljeno 11.06.2018
Alan Srčnik

Požar u reciklažnom centru C.I.O.S. grupe, na zagrebačkom Jankomiru potpuno je ugašen u nedjelju rano ujutro, na lokaciji još dežuraju tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom, a opožareno područje osigurava policija, priopćila je Uprava C.I.O.S.-a, istaknuvši  da su njihove nadzorne kamere snimile na početku požara dim izvan reciklažnog dvorišta

Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio otpadne materijale, no nadozorne kamere su snimile početak požara s dimom izvan reciklažnog centra, navode iz Uprave C.I.O.S.-a.

Snimke video zapisa  kamere dostupne su i medijima, kao i fotografije na kojima je označen vidljiv dim s vanjske strane ograde reciklažnog centra, kažu iz Uprave.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ mjerenjima zraka nisu utvrdili prisutnost štetnih plinova u zraku u okolici, dodaje se u priopćenju.

Požar u reciklažnom centru CE-ZA-R-a Centra za reciklažu C.I.O.S. grupe planuo je sinoć  malo prije 20 sati, a u gašenju je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca, rekao je sinoć pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman.

Uprava  C.I.O.S. grupe u današnjem priopćenju zahvaljuje svima koji su bili uključeni u akciju gašenja. Ističe kako su poduzeto  sve potrebno za zaštitu ljudi, okoliša i imovine u zadanim okolnostima, zbog čega je vrlo brzo nakon izbijanja požar uspješno stavljen pod kontrolu i ugašen.

U požaru nije bilo ljudskih žrtava. Među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih, a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

U požaru nisu stradala postrojenja, niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna.

Prema uvidu na licu mjesta, izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra, navela je voditeljica ureda uprave C.I.O.S. d.o.o. Tajana Tomašević.

(Hina)

Tagovi: cios, požar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE