Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Cafe-cvjećarnice, novost u njujorškom Sohou

Sve je počelo s cvijećem i biljkama koje su prošlih desetljeća osvojile urbane prostore šireći se na krovovima i pročeljima zgrada, a zatim se netko dosjetio da kafić postane ujedno i cvjećarnica

Objavljeno 20.03.2019
Lucija Tokić

Urbani vrtovi odavno su osvojili gradove, a njujorški kafići svoju su ponudu proširili pa sada uz kavu i piće posjetiteljima nude i mogućnost kupnje cvijeća, čak i druge prilično raznolike robe.

Sve je počelo s cvijećem i biljkama koje su prošlih desetljeća osvojile urbane prostore šireći se na krovovima i pročeljima zgrada, a zatim se netko dosjetio da kafić postane ujedno i cvjećarnica.

Kafići PlantShed na Upper West Sideu, zatim Remi u Midtownu i Bohaus u Brooklynu već su postali kultne cafe-cvjećarnice.

Vlasnici su se na to odlučili u želji da povećaju prihode, a kupci su to spremno prihvatili jer im predah i druženje uz kavu omogućuju da ujedno obave šoping.

Osim toga, fotografije objavljene na Instagramu doista su privlačnije kada su snimljene u prostoru obogaćenom zelenilom i ‘šik’ namještajem.

Kad je o namještaju riječ, pojedine komade gosti mogu i kupiti u kafiću La Merecerie, ali i druge predmete poput šalica za kavu ili čaj i pribora za jelo.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: cvejćarnica, cvijeće, newy york, soho,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE