Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Čarobni Advent u Samoboru – U subotu ludi provod s Dalekom obalom

Uz blještavilo božićnih lampica i ukrasa po cijelom gradu ovogodišnji Advent u Samoboru postaje idealno mjesto za uživjeti se u (pred)blagdansko razdoblje

Objavljeno 08.12.2023
Andrija Lukretić

Od klizališta, radionica izrade božićnih ukrasa i Minglanja do niza koncerata. Sve to uz blještavilo božićnih lampica i ukrasa po cijelom gradu čini ovogodišnji Advent u Samoboru idealnim mjestom za uživjeti se u (pred)blagdansko razdoblje.

Klizalište za velike i male u centru grada, uz šetnicu pod osvijetljenim drvećem nagnat će i one koji nikada nisu stali na klizaljke da se ove godine okušaju u ledenom sportu.

Hladna zimska popodneva i večeri ugrijat će pak serija koncerata gdje će svatko moći pronaći nešto po svom guštu. Na otvorenju samoborskog adventa svirat će Leteći odred, a dan kasnije Bones Jazz Quartet. Uslijedit će koncerti Falset Banda, grupa Emanuel, grupa Loco, Ivana Marić&Bend, Rimac Trio, Kreativni nered, Dino Petrić, Vjeko i Eni… U subotu, 9.12. zapjevat će i Daleka obala, dok će posjetitelje na Staru godinu zabavljati Jole (koncert počinje u 11 sati) i grupa Panorama (koncert za doček u 23 sata).

Ljubitelji dobre hrane, ali i fotografije, zasigurno će uživati na Minglanju u Klanjcu, u petak, 8.12. te na Badnjak. Bogata gastro ponuda uključivat će debrecinke, sireve i kobasice, zapečene štrukle, fritule, XL linzere, štrudle, vruću čokoladu, kuhano vino i razna druga pića. A može li biti bolja božićna fotka od one u starom Spačeku ukrašenom s bezbroj lampica?!

Bajkoviti foto kutak čeka vas i na samom klizalištu, u Milakovićevoj na mostu preko Gradne, u Stražničkoj, na drvenom mostu u Livadićevoj ili ispred Samoborskog muzeja.

Božićno druženje u Šmidhenovom dvorištu bit će posebno jer ćete moći razgledati i kupiti razne proizvode domaćih umjetnika i obrtnika

Kreativci i kulturnjaci moći će naučiti i kako izraditi božićne ukrase i nakit od prirodnih materijala, krep papira te sudjelovati na likovnim radionicama…

Bajkovita idila samoborskog adventa blistati će sve do 7. siječnja 2024., a detaljni raspored događanja možete pronaći na www.samobor.hr.

Tagovi: Advent u Samoboru, Daleka obala, Klizalište, Samobor,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE