Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Četiri utakmice francuskog prvenstva odgođene zbog prosvjeda

Povjerenstvo za natjecanja Lige "će kasnije odrediti datum" za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva, dodaje se u priopćenju. 

Objavljeno 06.12.2018
Marko Leskovar

Francuska nogometna liga (LFP) je u četvrtak objavila da odgađa prvenstvene utakmice 17. kola Monaco-Nica i Saint-Etienne-Marseille koje su se trebale igrati u petak i nedjelju nakon što su otkazane i utakmice PSG-Montpellier i Toulouse-Lyon planirane za subotu, a sve zbog prosvjeda koji su najavljeni za ovaj vikend.

Utakmica Monaco-Nica, derbi jugoistoka zemlje, odgođena je “na zahtjev vlade prinčevine Monaco s kojom je suglasna Prefektura Alpes-Maritimes” te “na zahtjev Prefekture Loire”, objavila je u svom priopćenju LFP.

Povjerenstvo za natjecanja Lige “će kasnije odrediti datum” za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva, dodaje se u priopćenju.

LFP u svom priopćenju ne spominje prosvjede, ali prema pisanju dnevnika “Nice Matin”, postoji bojazan da policijske snage predviđene za osiguravanje reda i mira za vrijeme susreta ne bi bile dovoljne da zajamče sigurnost navijačima na stadionima. Tradicionalno, navijači Nice dolaze u Monaco na skuterima u koloni uz policijsku pratnju.

Postoje naznake da bi moglo doći do odgode svih utakmica 17. kola francuskog prvenstva. U utorak je pariška policija objavila da utakmica PSG-Montpellier odgođena “kako bi se mogle mobilizirati sve policijske snage da budu na raspolaganju snagama reda zbog prosvjeda najavljenih za 8. prosinca”.

Tagovi: francusko prvenstvo, odgađanje, utakmice,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE