Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Covid odjel i u Krapinskim Toplicama

U domovima za starije i nemoćne ukupno pozitivna 53 zaposlenika i 136 korisnika. Dosad je umrlo 15 korisnika domova.

Objavljeno 27.11.2020
Darija Kovačić

U Krapinsko-zagorskoj županiji u petak je potvrđeno 166 novozaraženih koronavirusom i 1382 aktivna slučaja, a županijski Stožer civilne zaštite najavio je da će se i u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama otvoriti covid odjel.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek rekao je da je 166 novih pozitivnih slučajeva evidentirano u 342 testiranja. Uz 65 oporavljenih osoba, trenutačno su pozitivne 1382 osobe, a 1702 su u samoizolaciji. U Općoj bolnici u Zaboku na liječenju je 77 pacijenata, a 12 ih je na respiratoru, te 38 pacijenata u bolnici u Stubičkim Toplicama.

„U domovima za starije i nemoćne ukupno imamo pozitivna 53 zaposlenika i 136 korisnika. Dosad je umrlo 15 korisnika domova. Od 23. listopada u Općoj bolnici Zabok i u domovima umrlo je 80 osoba oboljelih od covida-19“, rekao je Ferek Jambrek.

U školama su pozitivni 71 učenik i 40 djelatnika, a u samoizolaciji je 1156 učenika i 48 djelatnika.

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite istaknuo je kako posebno zabrinjava to što u posljednjih tjedan dana imaju 917 pozitivnih briseva od njih 2126, što je 43 posto.

Marina Stanković Gjuretek iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo dodala je da je taj broj sigurno veći s obzirom na asimptomatske osobe koje niti ne znaju da su zaražene.

Zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Jadranka Urbanc rekla je da se blago povećao broj intervencija te da je sada više od 50 posto intervencija vezano uz covid pacijente.

„Od onih pacijenata koji se hospitaliziraju veliki broj pokazuje jako teške kliničke slike i s nekim stvarima se susrećemo prvi put u životu, čak i mi koji imamo više iskustva“, rekla je Urbanc.

Župan Željko Kolar situaciju je ocijenio „vrlo ozbiljnom, teškom i zabrinjavajućom“.

„Mi smo tražili i dobili odobrenje od Ministarstva zdravstva da u Krapinskim Toplicama napravimo covid odjel. Tamo se rade sve pripremne radnje i sljedeći tjedan ćemo biti spremni“, izjavio je Kolar.

Župan je komentirao nove mjere koje će od sutra vrijediti za cijelu Hrvatsku.

„Moram reći da se odstupilo od dogovora koji smo imali da ćemo dobiti prijedlog mjera pa da ćemo ih moći proanalizirati, dati primjedbe i prijedloge pa da će nakon toga mjere biti donesene“, rekao je Kolar.

Najavio je da će ih analizirati čim stignu s predstavnicima obrtnika i gospodarstvenika te turističkog sektora.

(Hina)

Foto: arhiva

Tagovi: domovi za starije, koronavirus, krapina, samoizolacija, stožer, učenici, zaposleni, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE