Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”

Posjetitelji su imali priliku razgledati objekte Kampusa, knjižnicu, sportsku dvoranu, kadetski klub i prostorije u kojima kadeti borave.

Objavljeno 09.03.2019
Ivona Amidžić

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) održan je u subotu u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu.

Posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni preddiplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva te preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautike – smjer vojni pilot, priopćeno je iz MORH-a.

Uvodno se posjetiteljima obratio Zapovjednik Kadetske bojne satnik Hrvoje Šimleša, koji je i održao multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU. Posjetitelji su se upoznali s uvjetima upisa, kadetskim pravima i obvezama, vojnom obukom, kampovima kadeta te daljnjim mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posjetitelji su imali priliku razgledati objekte Kampusa, knjižnicu, sportsku dvoranu, kadetski klub i prostorije u kojima kadeti borave. Također, razgledali su taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci, kao i kabinet oklopništva, te su imali prigodu i razgovarati s kadetima.

Kadet desetnik Marko Dobrić, koji je na trećoj je godini Vojnog vođenja i upravljanja, istaknuo je: “Ovo je častan poziv kojim služimo domovini, radimo za naš narod i pomažemo civilnim institucijama. U modernim zadaćama Oružane snage nemaju samo ulogu sudjelovanja u ratu, nego i pomoć civilnim institucijama, pomoć svojem narodu i mislim da je to najljepši način služenja domovini.”

S izjavom svojeg kolege slaže se i kadetkinja desetnica Anđela Matković, studentica treće godine Vojnog inženjerstva. “Oduvijek sam htjela biti dio Oružanih snaga Republike Hrvatske. Glavni motiv mi je bio tata, koji je bio branitelj u Domovinskom ratu u sastavu 4. gardijske brigade, tako da sam odgojena u obitelji gdje je domoljublje izrazito naglašeno”, rekla je u razgovoru s posjetiteljima.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dr., franjo tuđman, morh, petar zrinski, vojarna, vojno, vojno učilište, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE