Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Dani Vojvodine u Istri – “poželjna i uspješna manifestacija”, primjer i za suradnju na državnoj razini

Rašula kaže i da su predstavnici srpske zajednice u Istri zadovoljni suradnjom i potporom koju imaju od Istarske županije

Objavljeno 16.06.2018
msilac

Predsjednik Vijeća Srba Istre i direktor Srpskoga kulturnog centra (SKUC) u Puli Milan Rašula ocijenio je u subotu da su Dani Vojvodine u Istri bili “poželjna i vrlo uspješna” manifestacija koja će dosadašnju dobru suradnju i turističku razmjenu dvije regije učiniti još boljom, a “svakako pridionijeti i sveukupnim odnosima Srbije i Hrvatske”.

“Istra i Vojvodina se odavno vole javno i svima mogu biti primjer i dobre suradnje, a svaka regija napose je i primjer brige i potpore suživotu brojnih manjinskih zajednica. Velik je stupanj uzajamnog razumijevanja, poštovanja i srdačnosti u izravnim kontaktima, što je posvjedočila i trodnevna manifestacija Dani Vojvodine i gostoprimstvo s kojom su Istrijani dočekali Vojvođane”, rekao je za Hinu Rašula.

On kaže da je dodatni poticaj nastavku uspješne suradnje bio i susret istarskog župana Valtera Flega i vojvođanskog premijera Igora Mirovića u okviru manifestacije Dani Vojvodine u Istri koja danas završava.

Posjet izaslanstva Vojvodine, predvođenog predsjednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem Istarskoj županiji i razgovore sa županom Valterom Flegom u okviru Dana Vojvodine, Rašula ocjenjuje “jako korisnim” jer su otvorili prostor novim mogućnostima suradnje u turističkoj i gospodarskoj razmjeni, među ostalim i u zajedničkom nastupu na trećim tržištima.

Rašula kaže i da su predstavnici srpske zajednice u Istri zadovoljni suradnjom i potporom koju imaju od Istarske županije i lokalnih vlasti u Puli, Labinu, Poreču i Fažani, a da je i izaslanstvo Vojvodine najavilo “konkretan plan i program za pomoć Srpskom kulturnom centru kroz nove sadržaje, ali i kroz opremanje i logistiku”.

“Na sastanku s vojvođanskim premijerom Mirovićem načelno je dogovoreno da će Novi Sad biti partner 12. Festivala srpske kulture u Istri 2020 godine, na kojem će se  ujedno Novi Sad promovirati kao Europska prijestolnica kulture 2021. godine”, rekao je Rašula.

U okviru Dana Vojvodine u Istri tijekom Turistička organizacija Vojvodine (TOV) i 10 vojvođanskih gradova i općina predstavili su u Puli bogatu i raznovrsnu turističku ponudu Vojvodine – od najboljeg europskog festivala Exit do vinskih cesta, gastronomskih manifestacija, mogućnosti za aktivan odmor – sve ukupno oko 1200 raznih festivala i događaja tijekom godine.

Vojvodina bilježi porast broja inozemnih turista, a u svekupunom povećanju i gostiju iz Hrvatske više je za 10 posto nego prethodnih nekoliko godina, što bi moglo biti dodatno uvećano jer je u tijeku zajednički projekt “Virtualni i kulturni turizam” koji TOV do 2020. godine provodi s Vukovarsko-srjemskom županijom u okviru prekograničnih programa Europske unije, rekla je direktorica TOV-a Nataša Pavlović.
 

(Hina)

Tagovi: istra, vojvodina,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE