Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Đerek osvojila seniorsku, Šulekić juniorsku CRO-GYM ligu

Dvostruka hrvatska olimpijka Ana Đerek osvojila je prvo izdanje seniorske CRO-GYM lige, dok je Sara Šulekić ukupna pobjednica među juniorkama!

Objavljeno 07.12.2020
Darija Kovačić

Natjecanje koje je Hrvatski gimnastički savez pokrenuo u nedostatku međunarodnih natjecanja kako bi spasio sezonu hrvatskih vježbača i dao im mogućnost bolje pripreme za Europsko prvenstvo u Mersinu koje je na rasporedu sljedeća dva tjedna, trebalo je imati tri natjecanja za gimnastičarke.

Nakon Nedelišća 23. listopada i Zagreba 7. studenoga, treća odlučujuća stanica trebala se održati u subotu u Zagrebu, međutim, zbog novih epidemioloških mjera, natjecanje je moralo biti otkazano, stoga je Tehnički odbor HGS-a odlučio proglasiti pobjednice nakon dva održana kola.

Članica splitskog Marjana slavila je i u Nedelišću i u Zagrebu i sa 60 bodova nosi ukupnu pobjedu. Druga je Tijana Korent (GK MZ Macan) sa 40 bodova, a treća Tina Zelčić (ZTD Hrvatski Sokol) sa 15.

Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) osvojila je dvije titule. Pobjednica je u višeboju ispred Nike Kukuljan Frlete (GK Rijeka), te u pojedinačnom natjecanju gdje je skupila 50 bodova. Isti broj bodova ima Antea Ercegović (GK Marjan), međutim pobjednicom se proglašava gimnastičarka s većom E ocjenom (u odnosu na zadani kriterij). Brončana je Nika Kukuljan Frleta.

Najbolje hrvatske seniorke i juniorke sljedećeg tjedna odraditi će završne pripreme, a za točno tjedan dana (nedjelja) odletjeti će put Mersina gdje ih čeka Europsko prvenstvo. Seniorsku reprezentaciju čine Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), a juniorsku Sara Šulekić, Nika Kukuljan Frleta, Antea Ercegović, Katerina Strinić (GK Marjan) i Emi Matoščević (GK Rijeka).

S njima na put će treneri Miroslav Končarević, Diana Lukašić, Marko Brez, Robertina Kućan i Igor Križimski, te sutkinje Julija Ljubančić, Dunja Lederer i Anamarija Palijan Vračević.

Tagovi: gimnastika, hrvatski gimnastički savez, juniorke, najbolje, natjecanje, pobjednice, seniorke,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE