Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Di Maio: Ne ponašajte se prema Italiji kao prema koloniji gubavaca

Prema Italiji se nitko neće odnositi kao prema koloniji gubavaca, izjavio je u subotu talijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio koji je obećao toplu dobrodošlicu stranim turistima ovoga ljeta i upozorio druge članice EU-a da ne isključuju Talijane.

Objavljeno 02.06.2020
Marin Marić

Europske zemlje ponovno s oprezom otvaraju svoje granice s obzirom na smirivanje pandemije koronavirusa na kontinentu, a Italija ih za turiste planira otvoriti od 15. lipnja.

No neke članice EU-a razmišljaju o tomu da ne otvore granice za posjetitelje iz država koje su imale osobito velik broj slučajeva covida-19.

Grčka je, primjerice, u petak izvijestila da će svoje granice otvoriti samo građanima iz 29 zemalja, a među njima nisu ni Talijani ni Španjolci ni Britanci.

“Ne pristajemo na crne liste”, napisao je talijanski ministar vanjskih poslova Di Maio na Facebooku, najavljujući bilateralne sastanke u Rimu i u inozemstvu o slučaju Italije.

“Ako bilo tko misli da se prema nama može odnositi kao prema koloniji gubavaca, mora znati da mi na to ne pristajemo”, napisao je.

Italija je na neslavnome trećem mjestu u svijetu po broju smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa.

Od početka pandemije 21. veljače u toj je zemlji umrlo 33.229 osoba. Po broju zabilježenih slučajeva zaraze šesta je na svijetu s 232.248 inficiranih.

No s obzirom na to da je tijekom svibnja broj novozaraženih i smrtnih slučajeva kontinuirano padao, vlasti su postupno popustile mjere ograničenja, najstrože među europskim državama.

(Hina) xmh ybcav

Tagovi: italija, Korona virus,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE