Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Divjak: Inzistirat ćemo na prilagođavanju upisnih kvota

"Veseli činjenica da, kako za srednje škole, tako i za fakultete, postoji puno veći interes i za deficitarna zanimanja i za STEM područje i to je ono na čemu radimo", rekla je Divjak

Objavljeno 12.07.2018
Antonela Verković

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak novinarima ispred Banskih dvora kako veseli činjenica da pri upisu u srednje škole i na fakultete postoji veći interes za deficitarna zanimanja i STEM područje te najavila da će se u pregovorima sa sveučilištima iznistirati na prilagođavanju upisnih kvota.

“Veseli činjenica da, kako za srednje škole, tako i za fakultete, postoji puno veći interes i za deficitarna zanimanja i za STEM područje i to je ono na čemu radimo”, rekla je Divjak odgovarajući na pitanje može li Ministarstvo nešto učiniti s obzirom na to da na fakultetima nema dovoljno mjesta za deficitarna zanimanja.

“Pripremamo i odluku vlade za sljedeće četiri godine vezanu uz programske ugovore te ćemo u pregovorima sa sveučilištima puno jače inzistirati na tome da se prilagode upisne kvote prilagode. Svi koji će biti uspješniji, ne samo u znanstvenoj produkciji nego i vezano uz visoko obrazovanje, imat će više novca”, poručila je Divjak.

(Hina)

Tagovi: blaženka divjak, deficitarna zanimanja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE