Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

dm povukao babylove EKO kašice

Iz dm su izvijestili kako su te proizvode povukli iz predostrožnosti

Objavljeno 30.03.2019
Lucija Tokić

Iz predostrožnosti dm je povukao babylove EKO kašicu od breskve i marakuje, dječju hrana od navršenog 4. mjeseca, 190 g s rokom trajanja do 16.listopada.2020. i  babylove EKO kašicu od jagode, banane, jabuke i müslija, dječju hrana od navršenog 12. mjeseca, 90 g s rokom trajanja 16.listopada i 17. listopada 2020.jer se sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina.

Iz dm su u petak izvijestili kako su te proizvode povukli iz predostrožnosti jer su vlastitom kontrolom utvrdili kako se u proizvodima s gore navedenim rokovima trajanja ne može sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina, što ne zadovoljava dm-ove visoke standarde kvalitete proizvoda.

Aflatoksini su prirodni mikotoksini koje proizvode mnoge vrste plijesni i mogu utjecati na zdravlje ako se uzimaju kroz dulje razdoblje.

Iz dm su pozvali kupce koji su kupili proizvode s navedenim rokom trajanja, da ih ne konzumiraju te da ih neotvorene ili otvorene, vrate u najbližu prodavaonicu dm-a gdje će im biti osiguran povrat novca, bez predočenja računa.

Povlačenje i opoziv proizvoda odnosi se isključivo na proizvode s gore navedenim rokom trajanja koji je istaknut na poklopcu, odnosno na poleđini pakiranja, stoji u priopćenju.

Iz dm-a su se ispričali svojim kupcima zbog takve situacije i mogućih neugodnosti.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: dječja hrana, dm, kašica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

Vezane vijesti

Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE