Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Događa se i u Njemačkoj: Šefa diplomacije prizemljio zastarjeli avion

Zbog kvara aviona propustio sinov rođendan

Objavljeno 02.03.2019
Lucija Tokić

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas stigao je u Berlin u petak kasno navečer, 20 sati kasnije nego li je to rasporedom bilo predviđeno, zadržavši se u Maliju zbog tehničkih problema zrakoplova kojim se trebao vratiti.

Maas i njegovo 40-očlano izaslanstvo u petak oko ponoći okončalo je petodnevnu turneju po afričkim zemljama. Dodatni dan koji je proveo u Bamaku ministar je iskoristio za rad iz svog hotela i dodatne razgovore s njemačkim snagama.

Maas je doputovao Airbusom A340 koji je pokupio šefa diplomacije i njegovo izaslanstvo, dok je manji zrakoplov A319 ostao prizemljen zbog problema s hidraulikom.

Ova nezgoda posljednja je u nizu odgoda zrakoplovnih letova njemačkih ministara, a Maasa je prisilila da propusti važan termin kod kuće. “Najbolnija stvar osobno za mene je što propuštam rođendan svog sina”, rekao je on u Maliju dodavši da “zahvaljuje Bogu da je sin pokazao razumijevanje”.

Do sada je njemački šef diplomacije bio pošteđen nizom odgoda zrakoplovnih putovanja koje su tijekom prošle godine pogodile njegove kolege, kao i samu kancelarku Angelu Merkel.

Ministar za razvoj Gerd Mueller, koji je u siječnju doživio dva slična odvojena incidenta uzrokovana tehničkim problemima, označio je ove odgode kao debakl njemačke reputacije kao zemlje visoke tehnologije.

Njemačka vlada planira obnavljanje svoje ostarjele zrakoplovne flote uz pomoć triju novih zrakoplova koje bi vlada trebala dobiti od vojske.

Maas, koji nije doživio nikakve tehničke probleme tijekom svojih prijeđenih 300.000 kilometara letenja, primio je nezgodu sa zrakoplovom relativno mirno, no priznao je da ne može dočekati isporuku novih zrakoplova.

(Hina)

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: avion, Heiko Maas, kvar, njemačka, šef diplomacije,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE