Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Donald Trump nastavlja svoj sukob sa CNN-om

"Mislim da je prekoračena nova granica, jer razlog za suspenziju Acoste je laž", ustvrdio je Dan Kennedy, profesor novinarstva na sveučilištu Northeastern.

Objavljeno 09.11.2018
Marko Leskovar

Nova epizoda konfliktnog odnosa između američkog predsjednika Donalda Trumpa i medijske kuće CNN ’emitirana’ u srijedu iz Bijele kuće rezultirala je privremenim povlačenjem akreditacije novinarskoj zvijezdi i pokazala da obje strane ostaju predane svojoj ulozi.

Diljem svijeta emitirana je snimka s Trumpove konferencije za medije nakon kongresnih izbora. Novinaru Jimu Acosti predsjednik se obraća ružno, riječima “Neodgojeni ste i grozna ste osoba” pošto je ovaj postavio nekoliko pitanja u nizu i nije želio vratiti mikrofon mladoj pripravnici Bijele kuće.

Nakon toga je Bijela kuća oduzela novinaru akreditaciju što će ostati “na snazi do daljnjeg”, no obrazložila je da tom mjerom Acosta nije kažnjen zbog upornih pitanja već zbog neprimjerena ponašanja prema pripravnici zaduženoj za mikrofon.

Sarah Sanders, glasnogovornica Bijele kuće tvrdi da je novinar “stavio ruke” na mladu ženu pa je, kako bi to dramatizirala, postavila montiranu, ubrzanu snimku na internetu. Međutim, originalne snimke jasno pokazuju da je pripravnica ta koja pokušava istrgnuti mikrofon, a Jim Acosta ne pokušava odmaknuti njezinu ruku i još se pritom ispričava.

Analitičari i novinari ocjenjuju da se snimkom manipuliralo jer Bijela kuća želi pokazati da je novinar pripravnicu udario po ruci.

“Mislim da je prekoračena nova granica, jer razlog za suspenziju Acoste je laž”, ustvrdio je Dan Kennedy, profesor novinarstva na sveučilištu Northeastern.

Optužbe o “agresiji” koje iznosi Bijela kuća, “uvreda su stvarnim žrtvama napastovanja i agresije”, napisala je na mrežnoj stranici CNN-a britanska uvodničarka Jane Merrick.

Tagovi: CNN, novinari, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE