Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Donald Trump: rođenje u SAD-u ne daje vam pravo na njeno državljanstvo

Glasnogovornica Bijele kuće rekla je u intervjuu za Fox News u srijedu da "ima više dijelova u slagalici" kad je riječ o imigraciji.

Objavljeno 31.10.2018
Marko Leskovar

U još jednom od svojih bizarnih medijskih istupa, američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da američki ustav ne jamči stjecanje državljanstva svakome rođenom u zemlji te da će nastaviti sa svojim pritiskom da to okonča, donoseći u prvi plan strogi stav u pogledu imigracije dok se zemlja približava izborima za Kongres sljedeći tjedan.

“Takozvano pravo na državljanstvo rođenjem, koje našu zemlju stoji milijarde i vrlo je nepošteno prema našim građanima, bit će okončano na ovaj ili onaj način”, rekao je Trump koji je to objasnio pravnom formulacijom iz 14. amandmana s kojom se mnogi pravni stručnjaci, kako kaže, slažu.

Odvjetnik, suprug jedne od vodećih Trumpovih savjetnica Kellyane Conway, napisao je u komentaru u srijedu da bi takva mjera okončanja “stjecanja državljanstva rođenjem” bila neustavna.

“Ponekad je tekst ustava jasan kao dan i isključuje ono što političari traže da se učini. To je slučaj s prijedlogom predsjednika Trumpa da se okonča ‘stjecanje državljanstva rođenjem’ kroz izvršnu uredbu”, napisao je George Conway.

Foto: Hina

Tagovi: državljanstvo, imigranti, sad, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE