Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Dr. Hrstić: Riječi “kolaps, panika, dramatično” neprimjerene stanju u pulskoj bolnici

"Bolnica funkcionira u uvjetima pandemije, ali otvorena je i pruža pomoć pacijentima usprkos svim otegotnim okolnostima"

Objavljeno 15.04.2021
Ivona Amidžić

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić rekla je u četvrtak kako pulska bolnica funkcionira u uvjetima pandemije i pruža pomoć pacijentima usprkos svim otegotnim okolnostima te su stoga riječi “kolaps”, “panika”, “dramatično” neprimjerene situaciji i ne odražavaju istinu.

“Kao ravnateljica Opće bolnice želim jasno poručiti da riječi ‘kolaps’, ‘panika’, ‘dramatično’ i slično nisu primjerene situaciji i ne odražavaju istinu. Situacija je ozbiljna i vjerujem da svi građani toga trebaju biti svjesni, odgovorni u ponašanju i pridržavati se mjera te na taj način biti solidarni s medicinskim osobljem”, izjavila je Hrstić za Hinu pojašnjavajući jučerašnje navode u nekim medijima iz kojih se može zaključiti kako je situacija u pulskoj bolnici “dramatična i alarmantna”.

“Bolnica funkcionira u uvjetima pandemije, ali otvorena je i pruža pomoć pacijentima usprkos svim otegotnim okolnostima. Pritisak na zdravstvene radnike je ogroman, ljudi su umorni, a mnogi su odvojeni od svojih obitelji danima. Ključno što sam željela poručiti je apel građanima da se pridržavaju mjera i budu solidarni sa zdravstvenim radnicima koji požrtvovno rade 24 sata na dan, već godinu dana pod uvjetima koji su izvanredni” , poručila je dr. Hrstić.

Pojasnila je kako je kao ravnateljica bolnice pozvala volontere koji mogu pomoći s administrativnim i sličnim nemedicinskim poslovima da pomognu jer to su, kako je rekla, “poslovi koji zdravstvenom osoblju oduzimaju vrijeme i energiju, a sprječavaju ih da budu s pacijentima i pružaju medicinsku skrb”.

“Želim jasno poručiti da riječi “kolaps”, “panika”, “dramatično” i slično nisu primjerene situaciji niti odražavaju istinu. Situacija je ozbiljna i vjerujem da svi građani toga trebaju biti svjesni, odgovorni u ponašanju i pridržavati se mjera i na taj način biti solidarni sa medicinskim osobljem”, zaključila je ravnateljica Hrstić.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: dramatično, irena hrstić, kolaps, medijski navodi, pandemija, panika, pulska opća bolnica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE