Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Dragičević pušten na slobodu, a policajci prekršili zakon kad su ga uhitili!?

"Pravda za Davida", uzviknuo je Dragičević nakon puštanja iz pritvora najavivši nastavak okupljanja na središnjem banjolučkom trgu gdje je policija zabranila daljnje prosvjede.

Objavljeno 26.12.2018
Antonela Verković

Davor Dragičević pušten je u srijedu na slobodu nakon što je saslušan u okružnom tužiteljstvu u Banjoj Luci a njegov odvjetnik Ifet Feraget izjavio je nakon toga kako je jasno da nisu postojali nikakvi razlozi za njegovo privođenje što je u utorak izazvalo masovne prosvjede u tom gradu.

“Pravda za Davida”, uzviknuo je Dragičević nakon puštanja iz pritvora najavivši nastavak okupljanja na središnjem banjolučkom trgu gdje je policija intervenirala u utorak i zabranila daljnje prosvjede.

Kazao je novinarima kako su ga brutalno uhitili u trenutku kada je Davidovu majku vodio liječniku ali je potvrdio da u policijskoj postaji nije zlostavljan.

“Ja sam ponovo na trgu (Krajine) u 18 sati. Ne pada mi na pamet moje dijete prepustiti zločincima i ubojicama. Fizički sam dobar, u glavi još bolji i ne mogu mi ništa”, kazao je Dragičević pojašnjavajući kako će prosvjedi trajati sve dok se ne otkrije istina o ubojstvu njegova sina Davida.

Suzana Radanović, Davidova majka, također je pozvala građane na mirno i dostojanstveno okupljanje ali je upozorila kako ima ubačenih provokatora koji žele izazvati nasilje.

NEMA RAZLOGA DA DRAGIČEVIĆ OSTANE U PRITVORU

Ustvrdila je i kako je u Banja Luku dovedeno puno policajaca koji su trenutačno u pripravnosti i teško naoružani što je opisala kao znak upozorenja da netko priprema krvoproliće na ulicama tog grada.

Davor Dragičević i njegov odvjetnik pojavili su se zajedno pred ulazom u banjolučko okružno tužiteljstvo. Feraget je kazao kako su policajci prekršili zakon kada su uhitili Davora jer mu prije toga uopće nisu uručili nalog za saslušanje.

“Donesena je odluka da nema razloga za njegovo zadržavanje u pritvoru”, kazao je odvjetnik istaknuvši kako je sve bila “jedna nepotrebna epizoda”.

“Radi se očajnom i ponosnom čovjeku koji ima pravo izražavati svoje mišljenje. On nije nikome prijetio iako ima pravo i pretjerati”, kazao je odvjetnik Feraget komentirajući činjenicu da je Davor Dragičević priveden jer se protiv njega vodi istraga zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti ministra entitetske policije Dragana Lukača.

“Stekli su se uvjeti da Dragan Lukač podnese ostavku”, kazao je Feraget dodajući kako nitko ne može građanima zabraniti da se okupljaju na trgovima jer oni i služe da bi se tamo slobodno govorilo.

(Hina)

FOTO: HINA/ Daniel KASAP/ dk

Tagovi: banja luka, davor dragičević, policija, prosvjedi, zatvor,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE