Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Dragičević: ‘Uzimam pravdu u svoje ruke i krećem u lov na zločince i ubojice’

Dragičević tvrdi kako mu je dijete ubijeno u zgradi MUP-a Republike Srpske i aktualnu vlast nazvao je mafijom...

Objavljeno 20.09.2018
Antonela Verković

Otac banjolučkog mladića Davida Dragičevića, koji je u ožujku umro pod nerazjašnjenim okolnostima, najavio je u petak da će od 25. rujna uzeti pravdu u svoje ruke i sa skupinom ‘Pravda za Davida’ početi uhićivati odgovorne za, kako tvrdi, mučenje i ubojstvo njegova sina.

“Ne budu li uhićeni svi koji su sudjelovali u organiziranom ubojstvu Davida Dragičevića, Davor Dragičević i skupina ‘Pravda za Davida’ uzimaju pravdu u svoje ruke i krećemo u lov na zločince i ubojice”, rekao je jutros otac.

Davoru Dragičeviću, koji mjesecima prosvjeduje u središtu Banje Luke tražeći rasvjetljavanje okolnosti smrti svoga sina, sinoć je nepoznata osoba verbalno zaprijetila nakon čega je uhićena pa puštena nakon zadržavanja u policiji.  Zbog toga je zajedno s podupirateljima noć proveo ispred zgrade policije u Banjoj Luci.

U četvrtak je u istupu za medije otišao korak dalje tvrdeći da je njegov sin ubijen u zgradi MUP-a Republike Srpske.

“Ubili su mi dijete ovdje, u MUP-u Republike Srpske. Od sada prestaje vaša vladavina, dolazi vladavina prava”, rekao je Dragičević.

Aktualnu vlast nazvao je mafijom i poručio da će se cijeli slučaj okončati vrlo brzo.

Ranije je za smrt i zataškavanje ubojstva sina optužio ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, direktora Policije Darka Ćuluma te nekoliko drugih policijskih i pravosudnih djelatnika te medicinskih vještaka.

Hrvatski odvjetnik Anto Nobilo nedavno se uključio u međunarodni tim za istragu okolnosti stradanja Davida Dragičevića (21) u Banjoj Luci.  U međuvremenu, podignuta je optužnica protiv dvojice policajaca koji su bili uključeni u istragu.

Smrt mladoga Dragičevića mjesecima je predmet žestoke političke borbe između vlasti stranke  SNSD Milorada Dodika i oporbe iz redova Srpske demokratske stranke u Republici Srpskoj i to je pitanje postalo sastavni dio predizborne kampanje za skorašnje opće izbore u listopadu.
(Hina)

FOTO: HINA/ Daniel KASAP/ dk

Tagovi: 'pravda za davida', davor dragičević, MUP republike srpske,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE