Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Dubrovnik: Hospitalizirane još dvije osobe sa sumnjom na ospice, posjeti bolesnicima zabranjeni

„Provjerili smo cjepni status svih djelatnika Hitnog prijema, ali nismo u mogućnosti tražiti karton procijepljenosti i od onih koji u bolnicu stižu u posjet“, objasnio je ravnatelj Bekić.

Objavljeno 08.06.2018
Alan Srčnik

U dubrovačkoj Općoj bolnici su hospitalizirane još dvije osobe sa sumnjom na ospice, a ravnatelj  dr. Marijo Bekić rekao je u četvrtak kako se službeni nalazi još čekaju, no od danas je u bolnici zabranjen posjet bolesnicima.

Dva nova pacijenta s kliničkom slikom ospica nisu djelatnici dubrovačke bolnice, ali su bili u bolnici, a potvrda jesu li zaista zaraženi trebala bi stići najranije u petak popodne.
„Provjerili smo cjepni status svih djelatnika Hitnog prijema, ali nismo u mogućnosti tražiti karton procijepljenosti i od onih koji u bolnicu stižu u posjet. Odluka o zabrani donesena je u prvom redu zbog zaštite djece“, objasnio je ravnatelj Bekić.

Napomenuo je kako su svi oboljeli cijepljeni u 80-tim godinama prošlog stoljeća.
„Njihovo obolijevanje može imati veze s nekim propustima prilikom cijepljenja. Svi oni tvrde da su primili prvu dozu cjepiva, ali nisu sigurni jesu li i drugu“, istaknuo je ravnatelj Bekić.
Muškarac iz Stona zaražen ospicama hospitaliziran je 25. svibnja u dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić rekao je prošlog tjedna kako su djelatnici tog zavoda izašli na teren i obradili sve osobe za koje su doznali da su bile u kontaktu sa zaraženima.
Naveo je tada kako je muškarac u vrijeme zaraze bio kod kuće, ali ne može se znati je li koga zarazio dok se kretao. Pozvao je obiteljske i školske liječnike te pedijatre da obrate pozornost na simptome i nastave pojačano cijepiti.
U ponedjeljak, 4. lipnja potvrđen je drugi slučaj zaraze ospicama kod zaposlenika dubrovačke Opće bolnice, a treći slučaj kod jedne djelatnice bolnice u utorak, 5. lipnja. U srijedu, 6. lipnja, je potvrđen i četvrti slučaj, i to kod trećeg zaposlenika bolnice, mladog liječnika P. M. koji se zarazio ospicama na dežurstvu, premda je bio cjepljen.

(Hina)

Tagovi: dubrovnik, ospice,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE