Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Dvojica krijumčara koji su dopremili visokokvalitetni kokain u Zagreb idu u istražni

Uhićeni su kokain dopremili s Malija i to zrakoplovom - sljedeći put kad padne snijeg, zapitajte se je li to stvarno snijeg ili "pada" nešto drugo ;)

Objavljeno 01.11.2018
Josipa Maksimović

Visokokvalitetni kokain, prije nekoliko je dana dopremljen u Hrvatsku, ni manje ni više, no zrakoplovom.

Uhićeni krijumčari, Nigerijac i Amerikanac, koji su kokain “dofurali” iz Malija, ići će u istražni zatvor, kako je odredio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda  u srijedu navečer.

Uskok koji je tražio da se dvojicu uhićenih krijumčara pritvori ranije je izvijestio da je nakon uhićenja pokrenuo istragu protiv američkog državljanina rođenog 1962. i nigerijskog državljanina rođenog 1963. godine.

Tužiteljstvo sumnja da su od sredine rujna 2018. do 30. listopada 2018., “bili povezali u zajedničko djelovanje s više osoba iz inozemstva radi kupovine, prijevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku, a kojim je organizator zločinačkog udruženja namjeravao platiti veću količinu raznog vatrenog oružja i streljiva na području Hrvatske.

U cilju realizacije plana, I. i II. okrivljeni su, sukladno uputama organizatora i drugih članova zločinačkog udruženja, nabavili kokain na području Afrike te su ga sakrili u mlazni zrakoplov u vlasništvu jednog trgovačkog društva čije poslovanje vodi prvookrivljenik.

Potom su zrakoplovom, kojim su upravljali I. okrivljeni kao pilot i II. okrivljeni kao kopilot, iz države Mali u Zagreb dopremili kokain. Prilikom pretrage zrakoplova pronađen je kilogram kokaina visoke kakvoće”, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

(Hina)

Tagovi: Amerikanac, kokain, mali, Nigerijac, uskok,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE