Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Dvojica Zadrana optužena zbog bacanja bombi u dvorište policijske uprave

U podignutoj optužnici državno odvjetništvo za obojicu je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja nedjela

Objavljeno 04.09.2018
Alan Srčnik

Dvojicu Zadrana odgovornih za dva slučaja bacanja ručnih bombi u dvorište policijske uprave tužiteljstvo tereti za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari zbog čega im prijeti kazna i do 10 godina zatvora.

U podignutoj optužnici državno odvjetništvo za obojicu je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, izvijestio je DORH na svojoj internetskoj stranici.

Prvookrivljenog 47-godišnjaka optužnica tereti da je 5. prosinca prošle godine, 40-ak minuta iza ponoći na nagovor 56-godišnjaka pješice došao do vanjske ograde policijske uprave “te iako svjestan da bacanjem ručne bombe u dvorište može ugroziti život i tjelesni integritet policijskih službenika, bacio u dvorište ručnu bombu M-75 koja je pala u neposrednu blizinu ulaza u prostorije pritvorske jedinice policijske postaje”.

Uslijed eksplozije bombe popucala su stakla i oštećena je fasada zgrade, a do ozljeđivanja policijskih službenika nije došlo, ističe tužiteljstvo.

Osim toga, 47-godišnjaka terete da je ponovno 16. travnja 2018. oko 2,30 sati, također na nagovor suptuženika u dvorište policijske uprave bacio eksplozivnu napravu koja se sastojala od 200 grama TNT-a s detonatorskom kapislom, pri čemu nije došlo do ozljeđivanja policijskih službenika.

Optužnicom se prvookrivljenog 47-godišnjaka tereti i da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno posjedovao četiri ručne bombe, 376 komada streljiva te tromblonski nastavak za automatsku pušku, dok je 56-godišnjak u svojoj i u kući svog oca neovlašteno posjedovao dva sporogoruća štapina, dvije detonatorske kapisle, 3,5 kilograma poljoprivrednog eksploziva.

(Hina)

Tagovi: bomba, dvorište policije, zadar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE