Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

EU pozdravlja odgodu uvođenja američkih carina na uvoz europskih automobila

Pregovori!?

Objavljeno 17.05.2019
Alan Srčnik

Europska komisija pozdravila je u petak odgodu odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa o tome hoće li uvesti carine na uvezene automobile te kazala kako je spremna pregovarati o transatlantskom trgovinskom sporazumu koji bi uključio i automobile.

“Pozdravljamo što bez obzira na određena neslaganja EU i SAD ostaju vjerni sporazumu koji su sklopili predsjednik Komisije Juncker i američki predsjednik Trump 25. lipnja 2018. Stoga se dodatne carine u oba smjera mogu izbjeći”, rekao je glasnogovornik Europske komisije.

Europska povjerenica za trgovinu Cecilia Malmstroem napisala je na Twitteru kako odbacuje tezu kako je europski izvoz automobila prijetnja za američku nacionalnu sigurnost, dodavši kako je Europska unija spremna pregovarati o zasebnom trgovinskom sporazumu, koji bi uključio i automobile, no ne o sporazumu koji bi kršio pravila Svjetske trgovinske organizacije.

Malmstroem je kazala kako će o trgovinskim odnosima pregovarati s američkim predstavnikom Robertom Lightizer u Parizu sljedećeg tjedna.

(Hina)

Tagovi: automobili, carine, europski automobili, sad,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE